Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA DOJMLJIVO SE VRATILE NA POBJEDNIČKU STAZU

U Maksimiru uhvatiti zalet za preskočiti Split
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.
Nakon uspjeha nad Agramom, Osječanke su sutra, od 18.30 sati, gošće Dinama u Zagrebu
Gorak prethodni okus i dojam iz Vranjica nogometašice Osijeka su sprale, odnosno popravile na najbolji mogući način. Odličnom izvedbom tijekom svih devedeset i nešto minuta te pobjedom izraženom dvoznamenkastim rezultatom protiv zagrebačkog Agrama (16:0) koji na "Mačkamami" nije imao nikakve šanse. U nedjelju bi, zapravo, pao i znatno jači protivnik od toga pristigloga iz hrvatske metropole, pri čemu se misli na Split koji je tjedan dana ranije štićenicama trenera Tihomira Rudeža nanio jedan od najtežih poraza (1:7) u povijesti domaćih borbi za bodove. Nakon demoliranja "agramerki", koje u prvom poluvremenu nisu prešle centar, a u nastavku su uspjele uputiti dva-tri udarca prema vratima Karle Slanovic, tri boda dva kola uoči kraja prvenstva popularne "zečice" zaostaju za aktualnim prvakinjama Hrvatske. Splićanke sada, izvjesno, ne mogu mirno iščekivati nedjeljni zaključni susret i na "Mačkamamu" doći po novi pokal namijenjen najuspješnijoj državnoj ekipi, jer su Osječanke dokazale da će se boriti do zadnje sekunde. Od nedjeljne prve preselile su se pred vrata Tamare Pilije koja je bila i ponajbolja u redovima gošći čiji je poraz stoga mogao biti i izraženiji od ionako katastrofalnog. U kompletno vrlo dobroj domaćoj ekipi ponovno je prednjačila reprezentativka Izabela Lojna koja je zabila četiri pogotka te dva puta asistirala, ali i vraćala se u obranu svojih vrata te razigravala suigračice. Poput Martine Šalek koja je, vjerojatno, pružila jednu od boljih igara u "bijelo-plavom" dresu (u nedjelju bijelom), postigavši "hat-trick", i isto toliko puta asistirala. Monika Conjar zabilježila je čak četiri asistencije te postigla dva pogotka, a jedan je više (tri) u zagrebačku mrežu ubacila prva ligaška strijelkinja Lorena Balić. Visokoj pobjedi pridonijele su pogodcima Bulut, Kunštek i Mikinac, a gošće su jedanput i same pogodile svoja vrata.


- Žalovanje nakon poraza u Vranjicu brzo smo apsolvirale te postale odlučne dati do kraja sve što možemo, a zašto ne i načiniti, gotovo nemoguće, nadoknaditi šest pogodaka zaostatka u srazu sa Splićankama. Ne bi bilo loše da su nam one u nedjelju bile protivnice umjesto "agramerki", jer je motiv i naboj u svlačionioci bio takav da se moglo razgovarati o takvom raspletu. Od prve do zadnje sekunde nismo stale te smo tako znatno podignule samopouzdanje uoči same završnice, istodobno se dodatno homogenizirajući jer su i mlade, koje su dobile prigodu, odigrale identično na visokoj razini. Nadam se i vjerujem da će takva biti i u preostala dva ovosezonska susreta od kojih je prvi danas u zagrebačkom Maksimiru gdje nas čeka, izvjesno, nabrijana ekipa Dinama. Smjer će susreta, međutim, primarno ovisiti o nama, a kako ne mislimo spuštati postavljenu ljestvicu, tada sam optimist da će zadnji nedjeljni susret, ipak, biti odlučujući - pričala nam je u nedjelju odlična Mateja Bulut, najavljujući današnju utakmicu 19. kola, čiji je početak predviđen u 18.30 sati. D.Lekšan
Parovi 19. kola
Dinamo - Osijek, Split - Agram, Viktorija - Lepoglava i Katarina Zrinski - Neretva. Sve današnje utakmice počinju u 18.30 sati.
Liga za prvaka
Rezultati 18. kola: Osijek - Agram (Zagreb) 16:0 i Split - Dinamo (Zagreb) 3:0.

Tablica

1.Split**18**17**0**1**141:4**51

2.Osijek**18**16**0**2**129:15**48

3.Dinamo**18**10**0**8**57:33**30

4.Agram**18**7**0**11**36:96**21
Liga za ostanak
Rezultati 18. kola: Viktorija (Slavonski Brod) - Katarina Zrinski (Čakovec) 0:1 i Neretva (Metković) - Lepoglava 6:0.

Tablica

1.Katarina Z.**18**6**2**10**23:73**20

2.Neretva**18**6**1**11**31:69**19

3.Viktorija**18**6**0**12**22:83**18

4.Lepoglava**18**2**1**15**19:85**7
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike