Sport
LUDA ZAVRŠNICA UTRKE FORMULE 1 U SILVERSTONEU

Lewis Hamilton s probušenom gumom prošao prvi kroz cilj
Objavljeno 2. kolovoza, 2020.

Najveći dijelom to je bila obična "uspavanka", ali sama završnica utrke Formule 1 u Silverstoneu, koja se vozila za Veliku nagradu Britanije, pretvorila se u dramu koja je imala sretan završetak za nevjerojatnog britanskog vozača Lewisa Hamiltona!


Britanac je sedmi put slavio na svojoj najdražoj stazi i tako stigao do 87. pobjede u karijeri i sve je bliži rekordu Michaela Schumachera koji na kontu ima 91 trijumf. Prije nekoliko godina činilo se da je Schumijev rekord nedostižan, ali


Hamilton je u svom Mercedesu nezadrživ i lako bi mogao stići legendarnog Nijemca već do kraja ove sezone.


Na startu u Silverstoneu našlo se samo 19 vozača, jer zbog problema s bolidom već prije utrke otpao je Nico Hülkenberg, koji je upao u Racing Point, jer je Sergio Perez pozitivan na koronu. No priliku nije iskoristio na najbolji način. U prvom krugu morao je odustati i Magnussen nakon sudara s Albonom. Zanimljivosti iz prvog kruga Hamiltona nisu doticale, jer je zasjeo na čelo i tako je bilo do kraja. Inače, utrka nakon prvog kruga nije nudila nikakva veća uzbuđenja sve do 50., od 52 predviđena kruga. Tada se u 50. krugu Hamiltonovom momčadskom kolegi Fincu Valtteriju Bottasu (Mercedes), koji je bio drugi od starta do tog trenutka, probušila prednja lijeva guma. On je do ulaska u boks imao više od pola kruga te je zbog toga i skretanja pao s druge na 11. poziciju i ostao bez bodova. U posljednjem krugu guma se probušila i Hamiltonu, ali on nije razmišljao o odustajanju, nego je uspio dovući bolid do cilja u koji je ušao kao prvi. Probleme Mercedesa iskoristili su Max Verstappen (Red Bull) koji je stigao do drugog i Charles Leclerc (Ferrari) koji je neočekivano dohvatio treće mjesto. Verstappen je u samoj završnici mogao i prestići Hamiltona, ali je napravio jednu pogrešku. U posljednjem krugu otišao je u boks po novi set guma s kojima je na koncu dohvatio najbrži krug na utrci i jedan dodatni bod, ali ne i pobjedu.
Za tjedan dana na stazi u Silverstoneu vozit će se još jedna utrka, 70th Anniversary Grand Prix, peta od 13 predviđenih utrka ovogodišnjeg SP-a Formule 1. I. Li.

VN Velike Britanije

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Max Verstappen (Red Bull)

3. Charles Leclerc (Ferrari)

Ukupni poredak

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 88 bodova

2. Valtteri Bottas (Mercedes) 58 bodova

3. Max Verstappen (Red Bull) 52 boda
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike