Mozaik
STREET RACE SHOW ČAĐAVICA 2020.

Vozači oduševili brzinama i akrobacijama
Objavljeno 15. srpnja, 2020.

Nakon 2017. godine proteklog vikenda u Čađavici je ponovno održan Street Race Show, pravi spektakl nabrijanih motocikala i automobila, koji je više stotina posjetitelja svih uzrasta oduševio brzinama i akrobacijama, ali i hrabrošću vozača.


Mjesto zanimljivog i atraktivnog događaja bio je nekadašnji poljoprivredni aerodrom nedaleko od Čađavice. Sudionici su se natjecali u šest brzinskih kategorija, ali su pokazali i druga umijeća upravljanja svojim vozilima. Na toj priredbi svoje su metalne ljubimce prezentirali i članovi nedavno osnovanog Oldtimer kluba Virovitica, a posebnu je pozornost svojim akrobacijama izazvao najbolji hrvatski stunt vozač Matija Podhraški. On je pokazao kako se motocikl može voziti u ležećem i sjedećem položaju, samo na prednjem i samo na stražnjem kotaču, s nogama preko volana, bez ruku, na glavi, što je sve prisutne ostavilo bez daha i istovremeno oduševilo.


U natjecateljskom dijelu te jedinstvene priredbe pobjednici po klasama bili su Antonio Sever, Petar Begovac, Ivica Šarčević, Dean Lovrenčec i Danijel Koren, koji je slavio u čak dvije klase.
Street Race show Čađavica 2020. organizirao je poznati ljubitelj automobila i vlasnik Servisa za održavanje i popravak motornih vozila iz Suhopolja Bojan Miletović, koji je već iskusni majstor u organiziranju sličnih manifestacija. Događaj u Čađavici organiziran je u suradnji s načelnikom općine Mirkom Rončevićem, koji je odobrio korištenje piste poljoprivrednog aerodroma, a osiguravali su ga pripadnici Vatrogasne zajednice općine Čađavica.


Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike