Regija
IZ ŽUPANJSKE POSAVINE TRI KANDIDATA

Na izbornim listama su dva Štitarca i Županjac
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
ŽUPANJA - Na ukupno 13 pravovaljanih lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u V. izbornoj jedinici, od 182 kandidata samo su trojica s područja županjske Posavine, a među njima su čak dva kandidata iz Štitara.

Na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore 7. mjesto zauzima dugogodišnji načelnik Štitara Marko Bikić, bivši HDZ-ovac, koji je na posljednjim lokalnim izborima pobijedio kao nezavisni kandidat. Na 9. mjestu Restart koalicije njegov je sumještanin, Stjepan Gašparović, potporedsjednik Općinskog vijeća i predsjednik štitarskog HSS-a. A na 8. mjestu liste Neovisnih za Hrvatsku, Hrvatske stranke prava i Generacije obnove relativno je nepoznati 29-godišnji Krešimir Džoić iz Županje, za čiji politički angažman Županjci slabo znaju. I malo tko uopće i zna da na nedjeljnim izborima imaju i svoga sugrađanina u utrci za Sabor.

Mnoge je, naime, iznenadio izostanak predstavnika grada Županje, odnosno županjske Posavine, na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici. Iako je gotovo do zadnjeg bilo sigurno da će među kandidatima biti aktualni gradonačelnik, predsjednik GO HDZ-a, Davor Miličević, to se nije dogodilo. Stranka je na kraju ipak odlučila 14. mjesto na listi, zbog pokrivanja svih stranačkih struja, dodijeliti Stevi Culeju iz Jarmine, koji se bori za preferencijalne glasove. Zamoljen za komentar Miličević je kazao: “Vodstvo HDZ-a odredilo je liste koje su najbolje za stranku, to je njihova procjena, a mi ćemo nastojati dugoročno odraditi projekte koji su nama bitni. To su također moje kolege i mislim da imaju senzibilitet prema županjskoj Posavini. A upravo zbog činjenice što nismo na listama, tražit ćemo više za ovo područje”, zaključuje. Očekuje rezultat kao i na prošlim izborima i da će V. izborna jedinica pridonijeti jako dobrom rezultatu HDZ-a na državnoj razini. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike