Mozaik
PROSVJEDI PROTIV NERAVNOPRAVNOSTI

Bandcamp donira prihod udrugama protiv rasizma
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
Najveća nezavisna internetska diskografska platforma Bandcamp donirat će zaradu Američkoj nacionalnoj udruzi za unaprjeđivanje života crne populacije (National Association for the Advancement of Colored People). Kompletan profit koji će Bandcamp ostvariti 17. lipnja bit će uplaćen na račun National Association for the Advancement of Colored People.

Odluka je donesena u jeku globalnih prosvjeda protiv rasne neravnopravnosti koji su buknuli nakon okrutnog ubojstva Georgea Floyda u Minneapolisu. Dan 17. lipnja je i obljetnica oslobađanja od ropstva afroameričkog stanovništva američkog Juga 1865.

"Nedavna ubojstva Georgea Floyda, Tonyja McDadea, Seana Reeda, Breonne Taylor i Ahmauda Arberyja i nastavak sustavnog državnog sankcioniranja crne populacije SAD-a, ali i mnogih drugih dijelova svijeta, užasavajuće su tragedije. Mi stojimo uz one koji s pravom zahtijevaju pravdu i promjene za ljude druge boje kože, koji s rasizmom žive svaki dan, računajući tu i neke naše zaposlenike, umjetnike i publiku Bandcamp zajednice", napisao je suosnivač Bandcampa Ethan Diamond na službenom Twitter profilu. Uz obećanje o donaciji Bandcamp je najavio kako će odsad godišnje uplaćivati dodatnih 30.000 američkih dolara organizacijama koje nastoje stvoriti povoljne životne prilike i radne uvjete za ljude druge boje kože.

"Pravi napredak je trajno i iskreno opredjeljenje za političku, socijalnu i ekonomsku rasnu pravdu i promjene", poručio je Ethan Diamond. T.K.
Možda ste propustili...

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike