Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 18 oboljelih
Objavljeno 4. travnja, 2020.

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije potvrdio je kako su na području te županije još dvije osobe pozitivne na koronavirus; po jedna s područja Nuštra i Vinkovaca.
Do sada je testirano 218 osoba, u samoizolaciji se nalazi njih 655, a u petak je zaprimljeno pet dojava o kršenju samoizolacije te utvrđeno jedno kršenje mjera.
U objektima za karantenu je šest osoba, vozača kamiona nema. COVID-19 ambulante su imale četiri poziva od kojih su troje bili pacijenti bez sumnje, dok su jednoga pozivatelja uputili da se javi infektologu u Opću županijsku bolnicu Vinkovci.
Iz Stožera navode kako je u vinkovačkoj bolnici i dalje šest hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostali nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Pozitivna su dva liječnika, a njih još 18 te 34 medicinske sestre i tri nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.
- Oboljelu liječnicu iz OŽB Vinkovci, koja je ostala na liječenju u toj bolnici, Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije statistički je vodio kao oboljelu osobu na području Vukovarsko-srijemske županije. Zavod za javno-zdravstvo RH ovu osobu radi prebivališta koje osoba ima u Osijeku od petka statistički vodi kao oboljelu osobu u Osječko-baranjskoj županiji. U međuvremenu smo u petak poslijepodne dobili jednu pozitivnu osobu u Nuštru te noćas jednu pozitivnu u Vinkovcima, stoga je ukupan broj 18 oboljelih, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite VSŽ.


D. Korpoš

Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike