Sport
KADA ĆE SE PONOVNO ZAKOTRLJATI?

Turska u Osijeku u prvom reprezentativnom terminu
Objavljeno 30. ožujka, 2020.

Nogomet i dalje miruje, a neizvjesno je, i uopće nepredvidivo, kada će ponovno travnjaci i tribine oživjeti. U ovom trenutku zbog pandemije izazvane koronavirusom nitko ne može dati konkretan odgovor kada će se ponovno igrati. Iz nekih klubova dolaze stidljive najave o početku treniranja momčadi, međutim, dojma smo kako se tu više radi o nekakvom pokušaju samopoboljšanja svoga trenutačnog psihičkog stanja, negoli o realnoj situaciji.

Ovoga proljeća trebale su se odigrati dvije utakmice seniorskih nogometnih reprezentacija Hrvatske u Osijeku. Već sredinom travnja u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje bi se i dalje prema rasporedu trebalo odigrati od 12. rujna do 4. listopada u Litvi, hrvatska futsal reprezetnacija u dvorani Gradski vrt trebala je ugostiti Češku. Naravno, svi susreti dodatnih kvalifikacija odgođeni su, a FIFA/UEFA su kao pričuvne i još nepotvrđene termine naveli od lipnja do sredine kolovoza ove godine. Naravno, ako to i tada bude moguće.

Poznato je kako je UEFA odlučila odgoditi Europsko nogometno prvenstvo za lipanj i srpanj 2021. godine, kada bi se trebalo održati natjecanje koje i dalje nosi naziv EURO 2020. Brojne reprezentacije sudionice, pa tako i naša, već su dogovorili i suparnike s kojima su trebale odmjeriti snage u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Tako se 1. lipnja na stadionu Gradski vrt trebala odigrati utakmica između nogometaša Hrvatske i Turske. Susret službeno od strane HNS-a nije odgođen, no kada kompletna kriza bude uspješno okončana za čelnike UEFA-e, predstavnike Saveza i klubova predstoji sjedanje za zajednički stol i dogovaranje što bi bilo najpametnije po pitanju nogometnih natjecanja, uključujući i reprezentativna okupljanja. Što se tiče UEFA-e, osim pronaći način modela završetka klupskih nogometnih natjecanja, svakako moraju i pronaći termin za reprezentativni tjedan. Jer, kao što je poznato, svi sudionici Europskog prvenstva još uvijek nisu poznati. Čak 16 reprezentacija igra doigravanje za EURO. Stoga, realno je, ako je uopće bilo što realno u ovom trenutku, da se utakmica Hrvatska - Turska odigra u prvom reprezentativnom terminu koji odredi UEFA, naravno, tek kad prođe globalna prijetnja. K.Lacković.
Osijek se spremao za dvije reprezentativne utakmice, ali korona je pokvarila planove
Najčitanije iz rubrike