Regija
ULOŽENO 3,5 MILIJUNA KUNA

Kneževi Vinogradi će u ožujku prvi put otvoriti jaslice, cijena 500 kuna
Objavljeno 21. veljače, 2020.
KNEŽEVI VINOGRADI - Približno 3,5 milijuna kuna uložila je Općina Kneževi Vinogradi u predškolsku infrastrukturu, a dvogodišnje ulaganje završeno je prekjučerašnjim tehničkim pregledom nove zgrade Dječjeg vrtića Zeko.


- Riječ je o projektu Rekonstrukcija (dogradnja) dječjeg vrtića iz Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. Projekt je 85 posto sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a 15 posto je iz budžeta RH - kaže načelnik općine Vedran Kramarić. Novac je uložen u dogradnju postojeće zgrade Dječjeg vrtića za potrebe djece jasličke dobi, postavljenje modernog dječjeg igrališta s antistresnom podlogom te izgradnju jedinstvenog višenamjenskog sportskog terena s rasvjetom i parkiralištem.


- Tehničkim pregledom stekle su se sve pretpostavke da tijekom ožujka vrtić počne raditi u novom, proširenom izdanju. Dogradnjom postojeće zgrade prvi put na području naše općine bit će omogućen upis djece jasličke dobi, a posebno nas veseli to što je već u predupisu popunjen kapacitet jasličke skupine - kaže Kramarić, dodajući kako će s jasličkom skupinom vrtić imati rekordan broj djece, približno njih stotinu. Stanovnici Kneževih Vinograda mogu biti zadovoljni i cijenom boravka u vrtiću.


- U cilju provođenja aktivnih demografskih mjera, Općina je donijela odluku o snižavanju cijene vrtića, pa će tako cijena boravka djeteta u poludnevnom odnosno cjelodnevnom boravku biti niža od 10 do 30 posto - objašnjava Kramarić, te naglašava kako su cijene boravka u Dječjem vrtiću Zeko među najnižima u državi. Tako će roditelji koji su do sada plaćali 500 kuna za cjelodnevni boravak, odsad plaćati 450 kuna mjesečno, a cijena poludnevnog boravka, umjesto dosadašnjih 300, 260 i 220 kuna, bit će jedinstvena i iznosit će 220 kuna. Važno je istaknuti da će određene skupine roditelja moći ostvariti popust od 10 posto i na spomenutu jedinstvenu cijenu.


- Cijena vrtića za jasličku skupinu bit će 500 kuna, a za roditelje s područja drugih općina cijena će biti veća za 100 kuna - kaže Kramarić.


Prirodno kretanje stanovništva problem je i u Općini Kneževi Vinogradi, u kojoj je skoro dvostruko više umrlih nego rođenih.
- Osim ulaganja u komunalnu infrastrukturu, potičemo rađanje djece, u suradnji sa Županijom besplatni su topli obroci u školama, a odličan je odziv mladih obitelji kojima subvencioniramo stambene kredite, kojima je kamata samo 0,49 posto - navodi Kramarić neke od demografskih mjera, dodajući kako su omogućili i besplatne udžbenike, prijevoz do škole i nazad, učeničke i studentske stipendije… Ivica Getto
Općina je snizila cijene: cjelodnevni boravak u vrtiću stoji 450 kuna mjesečno, a poludnevni 220 kuna
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike