Sport
KUP SNJEŽANE UŠIĆ

Domaće su propustile loptu za peti set, Rijeka ponovno slavila i otišla u polufinale
Objavljeno 20. veljače, 2020.

Zaključile su odbojkašice Osijeka ovosezonski nastup u Kupu Snježane Ušić, gdje ipak nisu mogle dalje od četvrtfinala. Rijeka CO i treći put bila je bolja na parketu i izborila prolaz među četiri najbolja sastava.


Trener domaćina imao je na raspolaganju gotovo kompletan kadar, a to znači da je na parketu bila i kapetanica Doris Krivić kojoj je ovo bila oproštajna utakmica. Doris odlazi u Njemačku, gdje ju čekaju poslovni izazovi. U odnosu na prethodnu utakmicu, onu od prije tri dana protiv Brda, u zapisniku nije bilo samo druge tehničarke (Grahovac).


Rijeka CO ipak je u Gradski vrt stigla u statusu blagog favorita. Sastav Igora Lovrinova već je dvaput slavio protiv Osječanki u borbi za bodove. Istina, tada je u kadru bila internacionalka Ana Grbac, čiji je odlazak usred sezone morao ostaviti traga, ali i bez nje su u Slavoniju došle da izbore polufinale Kupa.

Istu namjeru imao je i Osijek, zato se s pravom očekivala neizvjesna utakmica. Prvi set odmah je ponudio rezultatsku neizvjesnost, iako su se gošće u jednom trenutku uspjele odlijepiti na četiri poena (7:11). Domaće su potom brzo uhvatile priključak, ali bilo je najvažnije tko će bolje odraditi završnicu prve dionice. Kod 16:18, preokret donose servisi Isidore Ubavić, četiri poena u nizu donose vodstvo, a nakon novog izjednačenja (20:20), domaće su ipak pronašle način kako doći do početne prednosti. Dobar je to bio poticaj za otvaranje drugog seta (5:0), u kojem su domaće vodile do same završnice. Imale su i šest poena fore, ali kada je Rijeka CO preokrenula na 21:22, stvari su postale ozbiljne. Gošće su bile u naletu, odmah su iskoristile prvu set-loptu i sve vratile na početak. Ostavila je ta propuštena prigoda traga na Đekićevim igračicama. S druge strane suparnice su digle razinu i stanje na semaforu išlo je njima u korist. Bez problema, Riječanke su dobile treći set i stigle na korak do prolaza. No, nisu se domaće imale namjeru predati bez borbe te su u četvrtoj dionici skupo prodale svoju kožu. Da su iskoristile set-loptu, tko zna kako bi završilo.... N. Benčina
OSIJEK*1

RIJEKA*3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Jurković i Pavičić (oboje Sisak)

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Ubavić, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Merkaš, Županić, Žulj, Jurić, Lizatović, Rajndl, Gajić.

RIJEKA CO: Bakarčić, Sulić, Volarić, Štiglić, Kesten, Žarković, Vrban, Popić, Koraca, Cvitković, Mioč, Aničić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 23:25, 17:25, 25:27
"Mursaši" među četiri
Imat će grad na Dravi svoga predstavnika u polufinalu Kupa Hrvatske. Za to su se pobrinuli odbojkaši Mursa-Osijeka, koji su lakše od očekivanja apsolvirali gostovanje u Nedelišču. Momčad Marija Tepperta slavila je protiv Centrometala s 3:0 (25:14:25:20, 25:23).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike