Sport
MJESEC DANA SUSPENZIJE

Klakočer bio dosta
blag prema Bjelici
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Trener Dinama Nenad Bjelica za hrvatsku je javnost još do prije nekih dva-tri mjeseca bio bečki gospodin s manirima koji je u Maksimir donio dozu uglađenosti i odmjerenosti koja je itekako trebala nakon prostačke ere bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića. Boss je još uvijek na pristojnoj udaljenosti u BiH, ali otamo vuče konce, pa navodno s bratom Zoranom sapuna dasku treneru koji vjerojatno zbog svih tih "maksimirskih borbi" gubi živce, pa ružnim ponašanjem ruši sliku džentlmena koju je o sebi pomno stvarao. Kulminacija Bjeličine nervoze i bahatosti dogodila se u nedjelju u Gradskom vrtu u utakmici u kojoj je Osijek minimalno svladao Dinamo.

Trener "modrih" izgubio je živce, vikao i vrijeđao, zbog toga zaradio i crveni karton, a suca Marija Zebeca i njegove pomoćnike između ostalog je počastio riječima: "Pi... vam materina, jeb.. vam mater na vašem suđenju. Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite." Nedavno je u utakmici Dinama protiv Gorice verbalno napao i osječkog suca Darija Bela riječima "Jeb.. vam sunce da vam jeb..", ali tada nije dobio ni opomenu. No osječke scene su bile toliko ružne da se ovaj put nije mogao izvući, pa mu je disciplinski sudac Prve HT lige Alan Klakočer izrekao kaznu koja glasi - mjesec dana zabrane vođenja momčadi te novčana kazna od 2000 kuna. To znači da Bjelica ne može voditi Dinamo na domaćim utakmicama protiv Intera, Rijeke i Istre 1961 te na gostovanjima protiv Hajduka i Varaždina. No Dinamo će se vjerojatno žaliti, a žalba automatski odgađa izvršenje odluke. Modri će žalbom pokušati smanjiti Bjelici kaznu, ali mu i osigurati da u iduće dvije - tri utakmice bude na klupi, znači mogao bi voditi momčad protiv Intera, Rijeke i Hajduka.

Iako se mjesec dana zabrane obnašanja funkcije čini primjerena kazna, Bjelica je odlično prošao jer je dobio minimalno. Teoretski, mogao je dobiti i suspenziju od čak šest mjeseci, jer u Disciplinskom pravilniku HNS-a stoji kako je kazna za psovanje ili vrijeđanje sudaca - zabrana obnašanja dužnosti od jedan do šest mjeseci. Bjelica se izvukao s minimalnih mjesec dana.

Usporedbe radi, trener HNK Gorice Sergej Jakirović u prosincu prošle godine dobio je mjesec dana zabrane vođenja momčadi na službenim utakmicama, a bio je dosta blaži nego Bjelica u Gradskom vrtu. On je sucu rekao: “Smeće jedno”, i morao je mjesec dana na hlađenje. I. Liović
Dinamo će se žaliti, a žalba odgađa izvršenje odluke. Dakle, Bjelica bi mogao voditi momčad protiv Hajduka
1 - 6

mjeseci kazna je za psovanje i vrijeđanje sudaca. Trener Dinama se izvukao s minimalnom kaznom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike