Sport
NORVEŠKI IZBORNIK

Nikako nismo htjeli Hrvate u polufinalu
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Norveški izbornik zauzeo je mjesto, ali Hrvata nije bilo. Kasnili su na službenu press-konferenciju u Stockholmu, pa je Vladislav Brindzak iz EHF-a kazao:


- Pričekat ćemo još pet minuta da dođu hrvatski igrači, a ako ne dođu, počet ćemo.


Već je prošlo zakazanih 17 sati, kada su Hrvati trebali stići, pa se ponovo oglasio Brindzak:


- Evo, upravo smo dobili informaciju da autobus s hrvatskom reprezentacijom kruži oko dvorane, vjerojatno ne mogu pronaći ulaz.


I onda su se pojavili, ne Lino Červar, nego njegov pomoćnik Hrvoje Horvat i Luka Stepančić.


I konferencija za novinare je počela.


- Počeli smo odlično Euro, pa nastavili još bolje. Vjerujemo da ćemo protiv Hrvatske dosegnuti najviši nivo. Bit će fizički naporna utakmica, uvijek je protiv Hrvatske gusto, na jedan gol. Posljednji put u Hrvatskoj smo izgubili, ali vjerujem da će danas ishod biti drukčiji - rekao je norveški izbornik Christian Berge.


Ovo mu je prvi Euro na čelu Norveške i s obzirom na to kako su igrali u dosadašnjem dijelu natjecanja, očekuje se - zlato. No tu medalju želi i Hrvatska.


- Igraju sjajnu 5-1 obranu, s kojom su sve momčadi imale problema. Moramo odigrati najbolju utakmicu na turniru da bismo pobijedili Hrvatsku. Ako odigramo ispod toga, neće biti dobro. Ako im dopustimo lagane golove, neće nam biti ugodno - dodao je Berge i demantirao da su on i njegova momčad odahnuli kada su saznali da u polufinalu igraju protiv Hrvatske.
- Nismo htjeli Hrvatsku. Pričali smo o tome prije utakmice i dogovorili smo se da idemo pobijediti Sloveniju. Ako želimo do zlata, moramo pobijediti sve, nije bitno kojim redoslijedom - zaključio je Berge. I. Li.
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike