Crna kronika
TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ

Zbog poledice sletio kamionom s makadamske ceste
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Uz djelatnike Hitne pomoći, na mjesto nesreće pozvani su i pripadnici HGSS-a i vatrogasci
KAMENSKA - Zbog leda na cesti u prometnoj nesreći teško je stradao vozač kamiona. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 9.15 na cesti nekoliko kilometara od sela Kamenski Vučjak, u predjelu Brezova voda.Kako doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske, 35-godišnjak je upravljao kamionom Ford požeških registracija makadamskom cestom te je, došavši do zavoja i uzbrdice, koji su bili prekriveni ledom, vozilom sletio u ponor. Vozač nije bio vezan pojasom te je u nesreći teško ozlijeđen. Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti nesreće. Na mjesto nesreće pozvani su pripadnici HGSS-a Stanice Požega i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brestovac. Vatrogasci su dobili dojavu da su na mjestu nesreće djelatnici Hitne medicinske pomoći, ali da ne mogu izvući vozača i da im je potrebna njihova pomoć. Na intervenciju su odjurila četiri vatrogasca te pet spašavatelja HGSS-a iz Požege i četiri spašavatelja iz pakračke ispostave. Međutim, dok su vatrogasci i spašavatelji stigli, djelatnici Hitne pomoći ipak su uspjeli doći do unesrećenog vozača.

Istoga dana tri prometne nesreće dogodile su se u Koprivničko-križevačkoj županiji. Oko 19 sati 24-godišnjaknja se Hyundaijem križevačkih registracija Potočkom ulicom u Križevcima kretala prema raskrižju s Ulicom Franje Račkoga, kada je prednjom stranom vozila na pješačkom prijelazu udarila u 68-godišnju pješakinju. Pješakinja je ozlijeđena, a točna kvalifikacija ozljeda još nije poznata. Dogodile su se i dvije nezgode s materijalnom štetom. U Starigradu je u 22.25 pod utjecajem 0,55 promila 19-godišnji vozač BMW-a koprivničkih registracija sletio s ceste. Mladić se kretao Kamengradskom ulicom u smjeru Koprivnice, kada je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika u odvodni kanal i bočnom stranom automobila udario u betonski temelj, metalnu ogradu i betonski most prilaza kuće. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

U jutarnjim satima, točnije oko 7.30, u Koprivnici je 39-godišnjak upravljao teretnim automobilom Iveco varaždinskih registracija, kada je dolaskom do raskrižja s Ulicom dr. Željka Selingera oduzeo prednost prolaska Mercedesu koprivničkih pločica kojim je upravljala 38-godišnjakinja. Teretno vozilo prednjom stranom udarilo je u bočnu stranu Mercedesa. Protiv vozača koji je prouzročio nesreću policija će pokrenuti prekršajni postupak.

Sandra Lacić
DVA VOZAČA NAKON SUDARA POBJEGLA
U ponedjeljak su zabilježena dva bijega nakon prometnih nesreća u Požeško-slavonskoj županiji. U Mirogojskoj ulici u Trenkovu oko 22 sata nepoznati je vozač Audijem došao do raskrižja, no nije prilagodio vožnju stanju i uvjetima na kolniku te je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste, a zatim je udario u hrast. Vozač je nakon toga otišao. U Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi nepoznati vozač izazvao je prometnu nezgodu s materijalnom štetom i otišao a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je nezgodu izazvao. Policja traži odbjegle vozače. Za navedeni prekršaj Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna od 3000 do 7000 kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike