Regija
KOMEMORACIJA ZA POGINULE VIROVITIČANE

Za Brusnik nitko nije odgovarao
Objavljeno 12. siječnja, 2020.
BRUSNIK

U sjećanje na 12 hrabrih pripadnika 127. virovitičke brigade koji su poginuli 29. prosinca 1991. u akciji oslobađanja sela Brusnik nedaleko od Pakraca, kod spomen-obilježja podignutog njima u čast održan je 28. komemorativni skup, koji su organizirali Grad Virovitica i gradska Koordinacija braniteljskih udruga. Govoreći o akcijama hrvatskih branitelja, oslobađanju zapadne Slavonije i podnesenim žrtvama, saborski zastupnik Josip Đakić, ratni zapovjednik 127. brigade Đuro Dečak, virovitičko-podravski dožupan Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca i predsjednik Zajednice branitelja "Gojko Šušak" Požeško-slavonske županije Miroslav Ivančić i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak osudili su činjenicu da još uvijek nitko nije odgovarao za taj pokolj pripadnika 127. brigade Hrvatske vojske Virovitica.

Sudionici komemoracije istovremeno su odali počast još sedmorici pripadnika virovitičke brigade koji su poginuli prilikom oslobađanja pakračkoga područja te petorici poginulih policajaca kod spomen-ploče u Ulici Kalvarija u Pakracu.

Za sve poginule i preminule hrvatske branitelje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu služena je sveta misa. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike