Mozaik
KREĆU NOKAUTI U “THE VOICE HRVATSKA”

Četvero Slavonaca
bori se za prolazak
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
U prvoj nokaut-emisiji gledamo Vjekoslava Banovčića, a osim njega prošli su i Bernarda Bobovečki, Mia Reba i Denis Knežević

Mentori u showu "The Voice Hrvatska" okupili su svoje timove i svatko ima po 10 natjecatelja. Nakon što su ih upoznali te zajedno sa svojim vokalnim trenerima i producentima pripremali za nastupe došlo je vrijeme odluka. Ove subote, 11. siječnja, kreću nokauti!

Druga prilika
U svakoj od tri emisija nokauta mentori se moraju oprostiti od najmanje jednog natjecatelja, najmanje jedan natjecatelj izborit će mjesto za nastavak, a netko od njih može dobiti i drugu priliku te u finalu nokauta pokušati izboriti svoje mjesto za prolazak dalje. Teške odluke za mentore, teški zadatci za natjecatelje. Mentori su se za ovaj prvi nokaut odlučili za jake sastave. Massimov tim predstavljaju tri različite osobnosti: Maria Florencia, Eric Vidović te Vjekoslav Banovčić, darovit mladić iznimnog osjećaja za scenu. Gopčev tim u prvom nokautu predstavljaju dvije djevojke, Eni Pupić Marijan i Dora Juričić te Vinko Ćemeraš. Vanna je za prvi nokaut spojila tri različita glasa, glazbena izričaja i potencijala: Albinu Grčić, Angelicu Zacchignu i Kristian Marolt. Ivan Dečak u prvu "nokaut-trojku" spojio je tri mušketira: ponavljača iz prve sezone Karla Vudrića te dvojicu prijatelja: Leona Gospodarića i Jakoba Grubišaka.

U ovu fazu natjecanja prošlo je i četvrto sjajnih pjevača iz Slavonije: Vjekoslav Banovčić, Bernarda Bobovečki, Mia Reba i Denis Knežević. U prvoj emisiji nokauta u Massimovu timu gledat ćemo upravo Vjekoslava iz Nove Gradiške, čiji život najbolje opisuje spoj umjetnosti i sporta. Uz skate i ekstremne sportove koje obožava, Vjekoslav potpunu ispunjenost pronalazi u glazbi. Završio je glazbenu školu i pjevao u zboru, svira klavir, piše pjesme i trenutačno je glavni vokal u bendu. Voli pjevati i svirati na ulici, a do kraja godine planira objaviti i nekoliko svojih pjesama. Uzori su mu Urban i Goran Bare, a najdraži glazbeni žanrovi grunge, rock, blues i pop-rock. Ovaj 20-godišnjak iz Nove Gradiške studira dizajn, a u slobodno vrijeme voli slikati kistom u duhu impresije i modernih smjerova u umjetnosti. Oslikava odjeću, a jako voli i grafite. S prijateljima se često druži u skateparku, a uvijek pronađe vremena i za pjevanje. Jedino je u glazbu spreman uložiti maksimalan trud. Nastupio je u prvoj emisiji sezone, a okrenuli su mu se Massimo i Vanna, kojima se njegova izvedba skladbe "New Shoes" Paola Nutinija iznimno svidjela. "Drskost i zaboravljanje na realnost kad ulaziš u pjesmu, to je to što se traži", kazao je Massimo, kojega je Vjekoslav i izabrao. U drugoj emisiji audicija dalje je prošla Bernarda Bobovečki iz Slavonskog Broda, kojoj je glazba životni poziv kojemu se uvijek vraćala. Bernarda pjeva, svira gitaru i stvara vlastite pjesme koje dosad nije objavila. U glazbenoj industriji posebno se divi Lani Del Rey, Josipi Lisac i Goranu Baretu, ali ne postoji nijedan na glazbenik kojega bi voljela nalikovati. Zvukom i pojavom glazbi želi dati svoj poseban i novi pečat. Pjevanjem se, inače pomalo povučena Bernarda, rješava svih strahova i potpuno se otvara publici. Najviše se pronalazi u blues, soul i country glazbi. Nakon sudjelovanja u jednom televizijskom natjecanju, glazbu je malo zanemarila. Kada je vidjela da su otvorene prijave za The Voice, "snovi su opet pokucali na vrata" i znala je da se ponovo mora okušati u svojoj najvećoj ljubavi - pjevanju. "Možemo odustati od nekih stvari, ali te stvari ne moraju odustati od nas", misao je kojom će se u natjecanju voditi do samoga kraja.

Povratak glazbi
- Ne sjećam se da sam ikada htjela biti išta drugo nego pjevačica, glazbenica - rekla je Bernarda, koja je na audiciji pjevala "Hurt" Johnnyja Casha. "Presretan sam što sam se samo ja okrenuo", rekao joj je Ivan Dečak, ocijenivši da je vrlo posebna i tako je postala dio tima Ivan.

U trećoj emisiji se u tim Vanna ušla je Mia Reba iz Osijeka, koja je kao trogodišnjakinja postala članica zbora Zumbići, poslije preimenovanog u vokalni ansambl Brevis. Iako je polazila školu za suvremeni ples i balet, pjevanje je njezin pravi talent koji voli kombinirati sa sviranjem klavira i pisanjem pjesama. Soul i jazz njezini su glazbeni stilovi, a pjevački joj je uzor Etta James. Mia posebno pamti svoje nastupe sa zborovima, ali i s jazz-triom te bendom s kojim je nastupala u mnogim gradovima.

Danas Zagrepčanka udaljila se od glazbe nakon upisa na Veterinarski fakultet. Dvije se godine pripremala za upis na Muzičku akademiju, na kojoj je upisala smjer muzikologije. Sretna zbog ponovnog susreta s glazbom prijavila se i na The Voice, kako bi se dodatno afirmirala kao kantautorica. Oboljela je od autoimune bolesti i tada je shvatila koliko muzikoterapija budi čovjeka iznutra i pruža mu podršku. Izvela je "I Put A Spell on You" Nine Simone i pridobila Vannu i Ivana, a i Massimo je u posljednjim trenutcima promišljao da stisne gljivu, no nije. "Snagu glasa u tom krhkom tijelu imaš, a ako si željna prihvatiti neke sugestije koje imam, izaberi moj tim", poručila joj je Vanna, što je Mia i poslušala.

U posljednjoj, petoj emisiji audicija, u tim Ivan upao je Denis Knežević iz Slatine, koji je svoj talent za glazbu pokazao kao sedmogodišnjak imitirajući Jerryja Lewisa. Završio je smjer gitare u glazbenoj školi, a tek je u srednjoj školi otkrio svoj pjevački talent. Pjevačku priču počeo je na zanimljiv način, a na to ga je potaknula činjenica da njegov prijatelj iz prvog benda "Pikavci" nije znao riječi pjesme ACDC-a. Posebno pamti nastup na kojem su bili predgrupa bendu "Gužva u 16-ercu", ali pamti i tremu koju je imao prije svakog nastupa.

Svirao je i pjevao u bendu "Grey Accent", s kojim i danas često nastupa. Glazbeni su mu uzori Chris Cornell, Matt Corby te Dino Jelusić, a glazbeni stilovi u kojima se pronalazi grunge, rock i pop. Student je predškolskog odgoja koji voli i pisati pjesme. Na The Voice se prijavio isključivo zbog osobnoga glazbenog napretka. Pjevao je "Time is Running Out" grupe Muse.

Tanja Kvorka
 
 
 
 
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike