Sport
PROMOVIRAN PRILOG “3,2,1 PO[KRENI] SE”

Nastavak suradnje i u
olimpijskoj 2020. godini
Objavljeno 9. prosinca, 2019.

Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjska županija i Glas Slavonije niz godina surađuju na mnogo projekata čiji su konačni proizvodi prilozi koji se obraćaju različitim skupinama sportaša i onih koji će to tek postati.

Jedan od takvih priloga ugledao je svjetlo dana u ponedjeljak (9. prosinca) u redovnom dnevnom izdanju Glasa Slavonije, a njegova promocija održana je jučer u Sokol centru u Osijeku. Prilog 3,2,1 po[kreni] se, promovira sport Osječko-baranjske županije, sportski turizam, projekti Športskog saveza Osječko-baranjske županije i Središnjeg državnog ureda za šport, a prvi put u njemu se mogu pročitati i kalendar najvažnijih međunarodnih sportskih priredbi u Osječko-baranjskoj županiji u 2020. godini od tradicionalnih utrka poput Baranjskog ili Ferivi polumaratona, preko velikih međunarodnih priredbi poput Pannonian challengea i gimnastičkog Dobro World Cupa, do niza natjecanja drugih priredbi poput velikih streljačkih te Europskog juniorskog prvenstva u odbojci. Također, u prilogu se nalazi niz korisnih savjeta od onih poznate nutricionistice Mimi Vurdelje do pripreme za skijašku sezonu, a isto tako i savjeta i mjesta gdje se različite dobne skupine mogu uključiti u sportske aktivnosti. Prilog su predstavili Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije, i novinar Glasa Slavonije i urednik priloga Krešimir Lacković. Obojica su najavila već nove projekte u sljedećoj olimpijskoj 2020. godini. Uz nadu kako će i Osječko-baranjska županija imati svoje predstavnike na najvećem globalnom natjecanju. Neki od potencijalnih kandidata, poput veslačke braće Patrika i Antona Lončarića, gimnastičara Roberta Seligmana i Aurela Benovića bili su na promociji, a kojoj su nazočili i predstavnici ostalih klubova. Izdavanje priloga već je jučer donijelo i prve konkretne učinke. Naime, tajnik AK Slavonija Žito Marko Grgurić otkrio nam je kako su se, nakon čitanja priloga, javili zainteresirani koji žele svoju djecu uključiti u atletsku školu.
I. Liović
Neđeljko Knežević

predsjednik Konjičkog kluba Osijek

Prilog 3,2,1 po[kreni] se prelistao sam odmah rano ujutro i mogu reći da sam zadovoljan. Puno informacija na jednom mjestu, meni kao sportskom djelatniku važno je da se rade ovakve stvari, jer svaka promocija sporta je itekako važna
Najčitanije iz rubrike