Regija
“DRSKI” PRVI PUT ORGANIZIRALI NOĆ KAZALIŠTA U VILJEVU

Tri predstave ispraćene su velikim pljeskom i smijehom
Objavljeno 19. studenog, 2019.
VILJEVO - Kazališno-dramska udruga Drski Viljevo ove se godine uključila u manifestaciju Noć kazališta koja se održava diljem Europe, a na taj je način dala i svoj obol proslavi Dana općine Viljevo.Noć kazališta održava se 11. godinu zaredom, a u Viljevu prvi put. Kazališno-dramska udruga Drski Viljevo organizirala je tri predstave, a interes je bio jako dobar. Kazališne predstave izvedene su u viljevačkom Društvenom domu.

Prvo je na rasporedbu bila predstava "Matora dica" autora Mariana Kiša u režiji Jolike Raič i u izvedbi Hrvatskog kulturnog društva "Vladimir Nazor" iz Sombora. Riječ je o komediji u jednom činu, a radnja se događa u jednoj obitelji gdje roditelji savjetuju odraslu djecu kako se zaljubiti i što prije stupiti u ozbiljnu vezu i brak. Publika je glumce iz Sombora nagradila dugotrajnim pljeskom baš kao predstavu "Potraga za blagom", koja je nastala iz glumačkih vježbi, a ubraja se u neverbalni teatar. Predstavu je izvelo slavonskobrodsko Satiričko kazalište mladih, a glumci su pokušali dočarati protok vremena od starog Egipta do danas. Nastupili su i domaćini, Kazališno-dramska udruga Drski, koja je za svoju vjernu publiku izvela predstavu "Fasada". Voditelj KDU-a Drski Danko Ronta zadovoljan je ovogodišnjom Noći kazališta.

- Reakcija publike na sve tri predstave bila je jako dobra jer su bile žanrovski različite. Bilo je više od stotinu ljudi u mjesnom domu, što je za svaku pohvalu. I naši gosti kazalištarci bili su ugodno iznenađeni. Publika je svaku predstavu ispratila iskrenim pljeskom i s puno smijeha - rekao je Danko Ronta, dodajući da je gostovanje kazalištaraca iz Sombora i Slavonskog Broda nastavak višegodišnje suradnje.

Poželio je da nastave sudjelovanje u manifestaciji Noć kazališta.

- Ukupni je dojam da je ovogodišnja manifestacija Noć kazališta u Viljevu bila iznad očekivanja, pun pogodak, i iskreno se nadam da ćemo i sljedeće godine biti sastavni dio te manifestacije - naglasio je voditelj Ronta.

Noć kazališta je inače jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u velikom broju hrvatskih gradova, svake godine treće subote u studenome. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike. S. Fridl
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike