Dome slatki dome
METALNI NAMJEŠTAJ

Ovalne linije za udobne i tople ugođaje
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Boja bakra odlično se kombinira s većinom boja, što značajno olakšava njihov odabir u prostoru

Kako biste stvorili ugodan i topao ugođaj odaberite metalni namještaj ovalnih linija.


Iako je metal svuda oko nas, za opremanje svojih domova i okućnica rjeđe ćemo odabrati metalne elemente namještaja.


Razlog tomu su osjećaj hladnoće i predrasude - metalni namještaj ne odiše udobnošću i komocijom. Najnoviji trendovi uvode metal kao jedan od primarnih materijala za izradu namještaja, onog unutarnjeg, kao i vanjskog. Otkrijte svu njegovu ljepotu! Trendovski metalni namještaj je u mat verziji, bojen u crnu, bijelu, smeđu, ili sivu boju, ali najistaknutija je boja bakra. Ova izuzetno ugodna i topla boja potpuno mijenja karakter metalnog namještaja pretvarajući ga u nenametljiv, prilagodljiv i elegantan element u prostoru. Boja bakra odlično se kombinira s većinom boja, što značajno olakšava njihov odabir u prostoru.


Kako biste stvorili ugodan i topao ugođaj, odaberite metalni namještaj ovalnih linija. Ovakvi će oblici potpuno negirati tvrdoću ovog materijala i stvoriti fluidni ugođaj koji povezujemo s udobnošću. Ovakvi oblici odlično će pristajati uz bilo koju boju metala, ali će bijeli biti najizražajniji. Birajte toplu bijelu nijansu, umjesto hladne. Osim što je u trendu, više će utjecati na negiranje hladnoće metala. Oštri rubovi metalnog namještaja mogu biti i prijetnja ako ga koriste i djeca, stoga je odabir ovalnog oblika metalnog namještaja izuzetno važan.


Metal kao materijal pruža velike mogućnosti u oblikovanju, pa je često dizajn ovakvih elemenata namještaja vrlo dopadljiv i neobičan.


U trendu su tanke horizontalne plohe polica, stolova i klub stolića – metal je savršen materijal za postizanje ovakvih efekata zbog svoje velike čvrstoće. Metalni će namještaj pokazati svu svoju jednostavnost, prilagodljivost i ljepotu. Dodajte boje poput plave, žute, smeđe, sive ili bijele, i sve to kombinirajte sa šarenim uzorcima tkanina.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike