Dome slatki dome
TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta
Objavljeno 25. travnja, 2024.
Radna širina je čak 61 cm, a za skupljanje prašine koristi se spremnik kapaciteta čak 20 litara
Održavanje okućnice ulazi među zahtjevnije zadatke svih onih kojima je stalo do izgleda svoga dvorišta, prilaza, staza, parkirališta, garaže i drugih površina i objekata. Iako okućnice uglavnom povezujemo sa stanovanjem u kućama, u pretežno manjim zgradama s manjim brojem stanara nije neobično imati i okućnicu, koju je poželjno održavati. Metenje, odnosno gotovo svakodnevno čišćenje prašine i druge prljavštine, često ulazi među mrskije zadatke. Osim što je ručno metenje fizički naporno, zahtijeva i puno dragocjenog vremena. Iako su puhači lišća zgodna alternativa, ponekad nisu primjenjivi, posebice u poluzatvorenim prostorima, poput garaža, nadstrešnica, a nekada jednostavno sam nered želimo i pokupiti. Kao alternativa običnim metlama već neko vrijeme su tu strojevi za metenje, a Einhell je tu kategoriju proizvoda dodatno unaprijedio svojim poznatim baterijskim pogonom.

Ozbiljan nastup


Iza već standardno kriptične oznake TE-SW 18/610 Li-Solo Einhell na tržištu nudi akumulatorski stroj za metenje. Kao što već i očekujemo od jednog Einhell proizvoda, i TE-SW 18/610 Li-Solo stiže u povećem, ali informativnom pakiranju. Kako je riječ o solo altu, tako u pakiranju nema baterije, a za pogon ove akumulatorske metle bit će nam potrebna jedna 18V baterija iz Power X-Change obitelji bilo kojeg kapaciteta. Naravno, što je kapacitet baterije veći, to će i vrijeme za čišćenje biti duže, a orijentacije radi maksimalni učinak čišćenja na sat vremena je velikih 1800 m². Einhell TE-SW 18/610 Li-Solo stiže gotovo odmah po vađenju iz pakiranja spreman za uporabu. Poslovično za Einhell, alat odiše visokom kvalitetom izrade. Radna širina je čak 61 cm, a za skupljanje prašine koristi se spremnik kapaciteta čak 20 litara, što znači da nećemo imati potrebu često ga prazniti. Za razliku od sličnih metli koje rade na principu pokretanja četki samo guranjem stroja, Einhell TE-SW 18/610 Li-Solo za pogon se koristi baterijom i automatskom rotacijom dviju bočnih četki.

Brzina je vrlina


Nekoliko je očitih prednosti pogona s pomoću baterije. Kao prvu prednost navodimo konstantan učinak čišćenja. Dok metle na guranje ovise o brzini guranja, pa usporavanjem gube svoj učinak, Einhell radi uvijek u punoj brzini, što je posebno praktično kada se približavano prepreci, poput podesta, zidova, uglova. Kako je Einhell TE-SW 18/610 Li-Solo opremljen dvjema bočnim četkama, omogućeno je i znatno bolje skupljanje nečistoća, posebno pri rubovima. Područja primjene su zaista velika. Mi smo isprobali metenje prilaza, staza, terase, garaže, zapravo kompletnog dvorišta i podova pomoćnih prostorija kuće. Einhell TE-SW 18/610 Li-Solo ima dovoljno meke četke da do oštećivanja površina nije moguće doći, a metla se odlično snašla na podovima od betona, opeke, pločica, ali i drva te umjetne trave. Ono što još oduševljava je izostanak prašine u zraku, koja je neizbježna kod ručnog metenja. Umjesto u zraku i oko nas sva prljavština završava u spremniku, koji se lako odvaja i prazni. Cijena za Einhell TE-SW 18/610 Li-Solo je oko 220 eura, što je često niže čak i od usporedivih metli na mehanički pogon. Stoga, ako ste u potrazi za ovakvim pomoćnikom, dajemo naše tople preporuke za Einhell TE-SW 18/610 Li-Solo. Čak i ako se do sada niste koristili Einhell Power X-Changeom, ovo može biti idealan početak, baš onako s proljećem. M.R.
Možda ste propustili...

NE MORA BITI NI ZAHTJEVNO NI SKUPO

Idealno vrijeme za uređenje vrta

VRTNE GARNITURE ZA UŽIVANJE

Uživajte u vrtu ili na balkonu

Najčitanije iz rubrike