Mozaik
PROJEKT PLESNA MREŽA HRVATSKE U VINKOVCIMA

Ples ispunio vinkovačko kazalište
Objavljeno 12. studenog, 2019.
U Gradskom kazalištu ‘‘Joza Ivakić‘‘ u Vinkovcima održan je program u sklopu projekta Plesna mreža Hrvatske. Projekt se bavi distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini gostovanjem predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima, uključujući i aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. U sklopu programa razvoja publike u kulturi, a u suradnji s vinkovačkim kazalištem, iz Plesne mreže Hrvatske organizirali su veliko plesno događanje u kojemu su sudjelovali: Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci i polaznice plesnog odjela Škole suvremenog plesa Ane Maletić, glazbenici na harmonici, Plesni klub D&D, Break grupa ‘‘Apelo‘‘ i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku. U sklopu programa održana su i edukativna predavanja.

Cilj je projekta određenim interpretativnim alatima i metodologijom detektirati, mapirati i aktualizirati potencijale plesne scene u gradovima, njihove pozicije prema kulturnim institucijama, odnos prema aktualnim kulturnim politikama i osviještenosti njihove aktualne pozicije u kulturi grada i javnim potrebama.

Glavni sudionik u projektu je GŠ Josipa Runjanina iz Vinkovaca te polaznice odjela Škole suvremenog plesa Ane Maletić, koje su sudjelovale u edukativnom-didaktičnom procesu "Pristup suvremenom plesnom djelu" plesnim projektom koji je osmislila voditeljica Olesja Martinjuk. M.Kokaj
Najčitanije iz rubrike