Sport
PRVA HRL SJEVER

Dag Kovačević umjesto Šunde na klupi RK Osijek
Objavljeno 19. listopada, 2019.
U nedjelju u 16 sati u dvorani Zrinjevac rukometaši Osijeka dočekuju Maksimir Pastelu u 6. kolu Prve HRL Sjever s novim čovjekom na klupi. Osječki muški rukometni klub od srijede vodi Dag Kovačević, nekadašnje dugogodišnje desno krilo Osijeka, koji je nakon karijere kratko u klubu imao ulogu tajnika, a zatim je u Spačvi Vinkovci bio sportski direktor i službeno pomoćni trener, a trenersku karijeru gradio je u Valpovu te u Požegi, odakle je i stigao odnosno vratio se u RK Osijek. Dosadašnjem treneru Ivanu Šundi, kako nam je sam rekao, nije presudio domaći prošlosubotnji poraz od Ivanića.

- Razmišljao sam ponuditi ostavku i prije te utakmice, ali ne bi to bilo korektno s moje strane. Kao sportaš želim najviše, ipak smatram kako se nisu stvorile pretpostavke za borbu za najviši plasman. Zasad smo se vrlo korektno razišli, ponuđena mi je i uloga trenera u mlađim uzrastima, o čemu ću još razmisliti - rekao nam je jučer Šunda.

Dagu Kovačeviću uoči nedjeljnog debija izgovorili smo rečenicu Zlatka Dalića prije preuzimanja "Vatrenih": Da je lagano, ne bi mene zapalo.

- Ha, istina, ali ja uživam u teškim situacijama. Onda testiraš sebe, koliko doista vrijediš. Za mene je RK Osijek bio uvijek institucija, a mislim kako mogu pomoći Klubu u drugim poslovima s obzirom na moje iskustvo - rekao je Kovačević, kojeg će na klupi požeškog prvoligaša zamijeniti Dario Anić. Inače, Požega u subotu dočekuje Rudara. K.L.
Najčitanije iz rubrike