Mozaik
U POVODU 20 GODINA FESTIVALA

Exit Greti Thunberg dodijelio
"Life Stream" priznanje
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Nastao prije dva desetljeća na temeljima društvenog aktivizma, festival Exit je u tijeku svoje povijesti pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sljedećeg srpnja lansira do sada najveći ekološki projekt pod nazivom "Life Stream". Od idućeg srpnja svi najbolji nastupi na Exitu bit će izravno prenošeni s jasnim društvenim ciljem - animirati svjetske vođe i opću javnost da poduzmu odlučne i hitne korake prema zaštiti planeta i života na njemu. Prvi u nizu Exitovih "Life Stream" događaja održat će se već 18. listopada na Amsterdam Dance Eventu 2019., najvećoj svjetskoj smotri elektronske glazbe, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda posebno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duo. Njemu će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a cijeli događaj prenosit će se preko službenog "Life Stream" facebook-eventa. U svjetlu sad već posve razrađene antikampanje protiv djevojčice koja se usudila dignuti glas u ime planeta na kojemu živimo, Exit je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine Greti Thunberg dodijelio "Life Stream" priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

- U posljednje vrijeme svjedoci smo lavine komentara na račun Gretina izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavjere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignoriraju bit - da su podatci koje Greta Thunberg iznosi točni i znanstveno potvrđeni. Skeptici koji ne vjeruju u ove činjenice povjerovat će za pet ili 10 godina kada vlastitim očima budu svjedočili pogubnim posljedicama klimatskih promjena. Našem planetu nije potrebno spašavanje, on će preživjeti sve, spašavanje je potrebno ljudima i životu oko nas - izjavio je u povodu toga osnivač Exita Dušan Kovačević.

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u UN-u pred najvećim svjetskim moćnicima, koji su vidjele milijarde ljudi diljem svijeta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a bila je nominirana i za Nobelovu nagradu za mir.

Greta je na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju izgovorila slavnu rečenicu upućenu utjecajnim vladama i liderima: "Želim da se ponašate kao da vam kuća gori." T.Kvorka
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike