Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK SPREMAJU SE ZA SONIK PUNTAMIKU

Nakon katastrofe uspješno zatvoriti “zadarski tjedan”
Objavljeno 17. listopada, 2019.

Težak poraz doživjeli su košarkaši s Drave u zadnjoj rundi HT Premijer lige. Vrijednosnice Osijek nisu se proslavile u Zadru, gdje im je istoimeni domaćin očitao lekciju. Iako su gostovali kod favorita, malo tko je očekivao da će na kraju 40. minute Vrijednosnice Osijek biti u zaostatku od čak 42 poena. Jedan je to od najtežih poraza "brokera" u deset sezona, koliko igraju u društvu najboljih klubova.

- Težak poraz, iz kojeg ćemo nadam se izvući i neke pouke. Ništa nije nagovještavalo rezultatsku katastrofu. Gotovo do pred kraj prvog poluvremena bili smo u jednoznamenkastom zaostatku, da bi u drugom dijelu potpuno nestali s parketa. Ono što brine je i to što je prednost Zadra nastavila rasti i kada je na parketu bila njegova rezervna postava. Potpuno smo se predali, odigrali bez imalo energije, a tako ne ide ni protiv slabijih momčadi - kaže trener Domagoj Kujundžić, koji ipak nije rigao vatru nakon rezultatskog debakla, svjestan da se ono što je prošlo više ne može ispraviti. Tek je uvodni dio sezone, bit će još mnogo utakmica i kušnji, pobjeda, kao i poraza, ali nadamo se ipak ne više i ovako teških, za koje je teško naći opravdanje.

Istina, nisu "brokeri" u idealnom stanju, prije svega onom zdravstvenom. Tako je od početka sezone, uoči svake dosadašnje utakmice netko ima problema s ozljedama koje, srećom, nisu teške i ozbiljne, ali ipak remete pripreme u trenažnom procesu, a to se na kraju osjeti i kada krene natjecateljski dio. Do sada je najviše "patila" visoka linija, vidljivo je da Nikola Turalija, Max Darling i Lovro Buljević nisu ni blizu optimalne razine, a za to ima i objektivnih razloga. Ipak, u sva tri dosadašnja prvenstvena dvoboja (Cibona, Hermes, Zadar) Osječani su bili skakački podređeni (u ovoj kategoriji Vrijednosnice su i najslabije trenutačno u ligi), suparnički centri pravili su probleme i rezultatsku razliku. Naravno, nije patila samo borba ispod samih obruča, kompletan dojam nije ne razini onoga što bi košarkaši s Drave mogli, i što bi navijači željeli gledati. Promjena gotovo kompetentnog rostera preko ljeta odrazila se i na uigranost, prije svega u obrani. Tako se u gostima primilo107.5 poena prosječno, što je nedopustivo, iako se stotka primila kod naših na papiru najboljih momčadi. Jedina pobjeda ostvarena je kontra Hermes Analitice u Gradskom vrtu, gdje su bodovi lako mogli izmigoljiti. Stoga je vrijeme da Vrijednosnice Osijek odigraju jednu kvalitetnu predstavu. Nadamo se već u subotu, kada se zaključuje "zadarski tjedan". Nakon teškog poraza, stiže domaći okršaj i prigoda za popravni sa Sonik Puntamikom. Jesu Zadrani, ali ovaj put "brokeri" su ti koji imaju ulogu favorita koju još treba i opravdati na parketu.

Nino Benčina
Domagoj Kujundžić

trener Vrijednosnica Osijek

U Zadru smo se u drugom poluvremenu potpuno predali, odigrali bez imalo energije, a tako ne ide ni protiv mnogo slabijih momčadi negoli su Zadrani
TABLICA
1.Cibona       3       3       0       304:246       6

2.Zadar       3       2       1       289:236       5

3.Gorica       3       2       1       238:203       5

4.Zabok       3       2       1       264:234       5

5.Split       3       2       1       242:228       5

6.Šibenka       3       2       1       209:202       5

7.Alkar       3       2       1       252:253       5

8.Sonik P.       3       1       2       235:255       4

9.Vrij.Osijek       3       1       2       241:286       4

10.Dubrava F.       3       1       2       245:299       4

11.Hermes A.       3       0       3       210:235       3

12.AO Škrljevo       3       0       3       232:284       3
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike