Regija
GRAD VALPOVO POMAŽE PODUZETNIŠTVU

Pola milijuna za 6 mjera potpore poduzetnicima
Objavljeno 15. listopada, 2019.
VALPOVO - Ovoga tjedna gradonačelnik Valpova Matko Šutalo raspisao je javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Valpova u 2019. godini radi jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te za povećanje investicijskog ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti. Raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 500.000 kuna, a zahtjev za dodjelu potpora moguće je podnijeti najkasnije do 14. studenoga, odnosno do utroška sredstava planiranih u proračunu.

Nastavak je to najava iz valpovačke gradske uprave kojima se želi osnažiti malo i srednje poduzetništvo na ovom području, a što je između ostalog naglašeno i na nedavnoj radionici koju je Grad Valpovo organizirao u suradnji s Agencijom MBG d.o.o. za računovodstvo, porezno i poslovno savjetovanje iz Valpova, a na kojoj je bilo 30-ak zainteresiranih poduzetnika. Glavna tema radionice odnosila se na Program poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Valpova u 2019. i 2020. godini, gdje su sudionici upoznati i s poreznim tretmanom prijevoznih sredstava za osobni prijevoz.

Uz gradonačelnika Šutala, Marko Vuksanić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti, predstavio je Program poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Valpova u 2019. i 2020. godini sa šest mjera potpora. Riječ je o potpori za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, potpori za ulaganja u razvoj i unaprjeđivanje poslovanja, potpori za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta, subvenciji kamatne stope za poduzetničke kredite, poticanje izgradnje i razvoja poduzetničkih zona na području Grada Valpova i savjetovanju poduzetnika i tehničkoj pomoći u izradi projektnih prijedloga za financiranje kroz fondove EU-a i druge nacionalne fondove. L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike