Regija
LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

Pjesmom, plesom i kreativnom radionicom započeo Dječji tjedan
Objavljeno 7. listopada, 2019.

VINKOVCI - U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca danas je bilo veselo, a povod je bio početak Dječjeg tjedna pod sloganom ''Ljubav djeci prije svega''.

Kako početi, nego pjesmom i plesom, a predstavili su se pojedini dječji vrtići i osnovne škole te djeca iz Dječjeg doma sv.Ana u Vinkovcima.

- Želimo pobuditi svijest o djeci, dječjem stvaralaštu i dječnim pravima. Budući da ove godine slavimo dvadeset godina Konvencije o pravim djeteta sve je malo svečanije. Društvo naa djeca Vinkovci se redovito uključuje u ovakva događanja, istaknula je Martina Boričić Martić koordinator Dječjeg društva Vinkovci i organizator ovogodišnjeg Dječjeg tjedna.

Među ostalim događanjima, održana je i jedna zanimljiva kreativna radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.
- Kroz radionicu djeca i roditelji su naučili kako od recikliranih materijala praviti korisne i dekorativne predmete koji mogu poslužiti i kao poklon. Na taj način se pobuđuje interes za kreativnim izražavanjem i svijest o važnosti druženja. Glavni cilj radionice je podizanje ekološke svijesti  djece i usvajanje zdravih navika te odgovornost prema sebi i svom domu. Ipak, najvažnije od svega je međusobno druženje, rekla je Iva Tadić, voditeljica današnje radionice.

Ove godine za vinkovačke srednjoškolce planirana je radionica kreativnog pisanja, a koja će se održati u Kulturnom centru Walkow u četvrtak (10. listopada) od 19 do 21 sat. Tema radionice bit će nasilje u vezama, a vodit će ju posebno educiran volonter. Odabir je teme vezan i uz  Međunarodni dan djevojčica koji se obilježava 11. listopada.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike