Sport
TEŽAK DOMAĆI ISPIT

Popravak dojma s “crnom mačkom” za BSK iz Sesveta
Objavljeno 18. rujna, 2019.
Početak današnjeg susreta 5. kola Druge HNL u Bijelom Brdu između BSK-a i Sesveta je u 16.30 sati

Nakon gostovanja u Gradskom vrtu, pa u zagrebačkom Sigetu, bjelobrdski nogometaši kući su se vratili praznih ruku i identično iskazanog dojma. Lošeg dojma. Nakon dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem (3:0) mreža je još punija i nakon četiri odigrana jesenska susreta Druge HNL je izražena s dvoznamenkastom brojkom.

A zahvaljujući pobjedi nad Orijentom 1919 u rubrici bodovi stoji trojka, koja bi se morala popraviti. Situacija uoči današnjeg dočekivanja Sesvećana stoga je slična onoj od prije deset dana kada su Riječani pohodili krajnji istok Hrvatske i ostavili kompletan plijen. Repriza se priželjkuje zbog više razloga, a prigoda nije prava jer u posjet dolazi "crna mačka", odnosno momčad koja je prošle sezone u oba navrata nadigrala "žuto-plave" iz Bijelog Brda i uvjerljivo ih pobijedila. Rosteri su igrača u međuvremenu promijenjeni, ali ne i odnosi koji su goste svrstali pri vrh redoslijeda bez poraza, a na kontu BSK-a istodobno je samo jedna pobjeda. Novi poraz nikako ne bi ‘pasao‘, o čemu se nerado i razmišlja jer je fokus kako popraviti dosadašnji ukupni (ne)učinak. Za što će bjelobrdska struka posegnuti za unutarnjim rezervama te će stoga biti promjena u početnom sastavu koji će ponovno igrati u formaciji 4-2-3-1. U kombinaciji za današnji susret 5. kola, koji će na bjelobrdskom travnjaku početi u 16.30 sati, neće biti Bjelokoščanina Moryja, koji je "zapeo" u afričkoj diplomaciji pa potom u zračnom prometu, te Horvata koji pohađa terapiju poslije ozljede koljena. Ostali su spremni svjesni delikatnosti zadaće koju nam je približio trener Denis Krstanović:

- Prethodni uspjeh protiv solidnih Riječana promptno smo (is)kompromitirali s Hrvatskim dragovoljcem, tako da smo na onom što smo imali od prije dvije etape. Današnja nam donosi okršaj s momčadi koja nam nije ostala u dobrom sjećanju i sada je očito na sličnom putu. Naš je poznat i vodi preko uspjeha primarno na domaćem terenu jer smo se u gostima ponovno iskazivali u blijedim izdanjima. Da bismo došli do pozitivnog ishoda morat ćemo biti na gornjoj granici mogućnosti jer u suprotnom teško ćemo Sesvećanima parirati. Toga su svjesni i igrači, kao i potrebe brisanja zagrebačkog TV dojma, tako da očekujem puno bolje te učinkovitije izdanje - pričao je bjelobrdski strateg koji će početno povjerenje iskazati sljedećoj postavi: Ilinčić - Ptiček, Dalić, Mitrović, Jelić - Kloniunas, Kovačić - Gvozdenović, Muženjak, Blatančić - Dabro.
Dražen Lekšan
 
Rezultati by SofaScore
Parovi 5. kola
Dubrava Tim kabel - Rudeš počet će u 16 sati, BSK - Sesvete, Dugopolje - Hajduk II, Croatia - Osijek II i Kustošija - Orijent 1919 u 16,30 sati, a od 18 igrat će Međimurje - Cibalia i Šibenik - Hrvatski dragovoljac. Susret Dinamo II - Solin odgođen je za 30. listopada.
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike