Regija
DOBRE VIJESTI STIŽU IZ PAKRACA

Više je i rođenih i prvašića i upisanih u vrtić nego lani
Objavljeno 7. rujna, 2019.
PAKRAC

Kako je priopćeno iz gradske Uprave Pakraca, početak školske godine u Pakracu obilježen je brojnim investicijama u podizanju kvalitete standarda nastave u školama na području ovog grada.

- Pakrac ima jednu osnovnu školu i tri područne osnovne škole, kao i jednu srednju školu, koja ima nekoliko obrazovnih usmjerenja - gimnazija (opća), medicinska (tehničari i fizioterapeuti) te građevinska srednja škola (zidar, stolar, fasader, rukovatelj radnim strojevima, građevinski tehničar). Ove godine u osnovne škole upisan je 81 prvašić, što predstavlja porast u odnosu prema prethodnim godinama. Osnovnoj i srednjoj školi osnivač je Županija, koja je uložila znatna sredstva za energetsku obnovu (sufinanciranje s Fondom za zaštitu okoliša), ali i Grad podupire rad škole i svake godine financijski sudjeluje u poboljšanju uvjeta. Od prošle godine sufinancira produženi boravak učenika, a važno je napomenuti kako je organiziran jednosmjenski rad – istaknula je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Predviđa se daljnji porast prvašića jer je ove godine u vrtić krenulo 65 nove djece, što je 22 više nego lani. Ukupno je u vrtić ove godine krenulo 192 djeteta ili 20 više nego prošle godine, a koji će biti nadopunjeni s onom djecom koja će pohađati malu školu. Odlične vijesti dolaze i iz rodilišta, u kojemu je 60 rođenih beba više nego u isto vrijeme lani. J.N.
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike