Gastro
ZA BOGATIJI OKUS

Umak s viskijem
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Ako želite da vaši gosti sami biraju okus koji im se najviše sviđa, uz roštilj servirajte umake.

Umak s viskijem
Sastojci:

1/2 glavice luka,

4 češnja češnjaka,

1/2 šalice viskija,

1/2 žličice mljevenog papra,

malo soli, kečap,

1/4 šalice pasirane rajčice,

1/3 šalice jabučnog octa,

1/4 šalice vorčester umaka,

1/2 šalice smeđeg šećera

čili u prahu

Priprema:

U većoj posudi na umjerenoj temperaturi pirjati crni i bijeli luk, uz dolijevanje viskija dok luk ne postane staklast. Pomiješati papar, sol, kečap, pire od rajčica, ocat, vorčester umak, šećer i čili pa dodati na luk, sniziti temperaturu i krčkati još 20 minuta. Umak se po želji može procijediti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HEADONEAST CROATIA - HEDONIST@SLAVONIJA

Vinski hedonizam na istoku Hrvatske: Mistični kraj ispunjen savršenstvom okusa

2

SVE VIŠE FAVORIZIRA SE LOKALNA, DOMAĆA KUHINJA

Turisti vole novo a Slavonija ima štošta ponuditi

3

VINCEŠKA - POČETAK NOVOG CIKLUSA

K trsu - bez obzira na hladnoću, kišu, blato...