Gastro
ISPUNJENI VIŠEDNEVNI ODMOR

Kutjevački podrum s 8 stoljeća tradicije
Objavljeno 6. studenog, 2018.
Kutjevački podrum njeguje najstariju, gotovo 8-stoljetnu tradiciju podrumarenja te naprednijeg oblika vinogradarenja u ovom dijelu Europe, čije temelje daleke 1232. postavljaju cisterciti. Otvoren za posjete i degustacije cijelu godinu dokazuje kako vinski turizam, kao jedan od bitnih faktora dolazaka posjetitelja u kontinentalnu Hrvatsku, ne ovisi o senzualnosti, nego se temelji na dostupnosti, a porast prodaje ‘‘na kućnom pragu‘‘ predstavlja pozitivan feedback i zadovoljstvo posjetitelja.U sklopu turističke ponude nudimo aranžmane koji uključuju smještaj, prehranu i prijevoz s različitim intenzitetom trajanja, a koji sadrže aktivnosti kao što su posjete vinogradima uz vinske probe, autentičnu gastronomsku ponudu i prezentaciju proizvodnje vina. Osim regularnih paketa nudimo i personalizirane degustacije nagrađivanih linija vina: premium (Turković, de Gotho i Maximo), predikatnih (prestižne ledene berbe) te arhivskih vina uz finger food ponudu specifične, multikulturalne gastronomije našeg kraja. Nudimo mogućnost edukativnih vinskih šetnji vinogorjem uz poučnu priču o kutjevačkom terroiru, sinergiji najstarijih gorja Hrvatske – Krndije i Papuka, čija se iznimna geomorfologija i bioraznolikost očitava u vrhunskim kapljicama naših vina ili aktivni odmor u vinogradu, gdje označeni itinerari omogućuju ‘‘otkriće‘‘ vinograda te aktiviranje turističkih sadržaja (planinarenje, biciklizam, pješaćenje, trekking) na najvažnijim apelacijama.Kutjevački podrum sudjeluje u kreiranju te organizaciji jednodnevnih i višednevnih događanja, odnosno manifestacija fokusiranih na promociju baštine, kulture vina i stola. U sveobuhvatnoj strategiji pozicioniranja veze hrane i vina, imidž koji hrana ima nastojimo pozitivno naglasiti suradnjom s lokalnim OPG-ovima kako bi se istaknula specifičnost naše destinacije, a s inozemnim i tuzemnim turističkim agencijama razvijamo specijalizirane oblike turizma te kreiramo paket-aranžmane namijenjene ciljanim skupinama.Vinski turizam koristimo kako bismo u sinergiji s kulturnim, povijesnim i prirodnim nasljeđem postali temeljem povećane turističke aktivnosti i posjećenosti koja se ogleda u edukaciji posjetitelja, privlačenju novih tržišnih segmenata, valoriziranju drugih prirodnih i kulturnih vrijednosti, čime razvijamo novi imidž i promociju destinacije koja, među ostalim, donosi prihode i široj zajednici.
Igor Mikulić
Detaljnije informacije moguće je dobiti na kontakt broj (385) 98 299 588 i e-mail: agroturizam@kutjevo.com
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAUSTAVITE I VI SVOJU GLAD

Pauza.hr stigla i u Osijek

2

bio&bio trgovine: VIŠE OD 1000 DOMAĆIH EKOPROIZVODA

Organsko i lokalno - najbolja kombinacija

3

AUTORICA JE ANDREA PISAC

Hrvatske slastice 1. put u kuharici na - engleskom