Osijek
PREDSTAVLJENA NOVA LINIJA

Prvi zrakoplov iz Osijeka za Basel polijeće 19. svibnja
Objavljeno 10. siječnja, 2017.

Wizz Air, najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Zračnoj luci Osijek i službeno je potvrdila uvođenje nove zračne linije između Osijeka i švicarskog grada Basela, točnije aerodroma EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg, koja će krenuti 19. svibnja.

Okupljene su redom pozdravili Domagoj Marinić, direktor ZL-a Osijek, te osječki dogradonačelnik Vladimir Ham i osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak u ime dvaju suvlasnika, Grada i Županije. “Iznimno mi je drago da smo s tako brzorastućom i uglednom zrakoplovnom kompanijom kao što je Wizz Air postigli dogovor oko pokretanja prve njihove linije sa Zračne luke Osijek. Iz Basela je moguće presjedanje na niz drugih destinacija u Europi i svijetu. Siguran sam da će se suradnja s Wizz Airom razvijati idućih godina i da ćemo dogovoriti povezivanje s još nekom od njihovih više od 90 destinacija u Europi, Africi i Sjevernoj Americi”, istaknuo je Marinić.

Kako je najavljeno, ova će niskotarifna linija imati dvije tjedne frekvencije, ponedjeljkom i petkom, a cijene karata kreću se od 24,99 eura u jednom smjeru.

Sorina Ratz, komunikacijska menadžerica u Wizz Airu, predstavila je poslovanje ove kompanije, koja godišnje preveze gotovo 23 milijuna putnika. “Ovo dodatno pojačava našu predanost prema našim klijenatima, kao i naš interes za stvaranje više prilika za Hrvate. Od 19. svibnja Osijek će biti 134. destinacija na Wizz Airovoj rastućoj karti, koji je grad bogatih kulturnih, sportskih i zabavnih događaja. Praktičan raspored i niske cijene čine ga idealnim odredištem za odmor preko vikenda, kao i za bilo kakva kraća putovanja u ovu prelijepu regiju”, zaključila je Ratz. T. Levak

ZAŠTO SE NE MOGU REZERVIRATII KUPITI KARTE ZA LONDON?

Redakciju Glasa Slavonije kontaktiralo je nekoliko razočaranih čitatelja koji Upravi Zračne luke Osijek postavljaju pitanje: Zašto se ne mogu kupiti karte za let Osijek - London u nastupajućoj ljetnoj sezoni?

“Pokušao sam rezervirati karte preko interneta, odnosno službene stranice kompanije Ryanair, koja izvodi tu liniju, ali nisam uspio. Izgleda da je prodaja karata obustavljena... Koji je razlog? Nadam se da linija neće biti ukinuta”, upitao je jedan građanin.

Direktor ZL-a Osijek Domagoj Marinić ističe kako trenutačno ni oni nemaju mnogo više informacija. “Osijek je i dalje naveden kao destinacija, ali kada se pokušavaju rezervirati karte za bilo koji datum, pojavi se natpis 'Sold Out' (rasprodano). Provjerit ćemo brzo što je posrijedi, možda je tehnički problem. Naime, prošli tjedan Ryanair nam je najavio da od 27. ožujka ponovno kreću letovi, a imamo i važeći ugovor s njima. Vjerujem da linija nije upitna”, odgovara Marinić.

24,99

eura najniža je cijena karte u jednom smjeru

Možda ste propustili...