Osijek
POBUNA U DOMU ZDRAVLJA

Zbog nemarnosti Ministarstva,
1.400 pacijenata bez liječnika
Objavljeno 5. listopada, 2012.
Riječ je o teškim bolesnicima, među kojima je i 150 dijabetičara

Vezani članci

OSJEČKA HITNA POMOĆ INTERVENIRALA I ZBOG GRAĐEVINSKOG RADNIKA S TOPLINSKIM UDAROM

Liječnici: Poslodavci, zaštitite radnike od vrućine!

Čak 1.400 pacijenata ordinacije doc.dr. Ljiljane Trtica Majnarić, među kojima je i 150 dijabetičara, te velik broj kroničnih bolesnika ostalo je od 1. listopada bez odabranog liječnika obiteljske medicine, jer Ministarstvo zdravlja nije na vrijeme dostavilo osječkom Domu zdravlja odobrenje za zapošljavanje zamjenskog liječnika.

Zbog spomenutog propusta ovog je tjedna na prvom katu retfalačkog Doma zdravlja vladalo pravo alarmantno stanje, a nezadovoljni pacijenti u očaj su doveli i postojeći medicinski tim dr. Dine Včeva, koja je privremeno uz više od svojih 1.000 pacijenta preuzela i skrb za pacijente zatvorene ordinacije, a dnevno je kroz njezinu ordinaciju prolazilo oko 150 pacijenata.

- Mi smo još 8. rujna Ministarstvu zdravlja uputili zamolbu da nam odobri zamjenu na već postojeće radno mjesto. Naime, radni odnos dr. Trtice Majnarić prestao je 1. listopada, a mi ni do tog datuma nismo dobili odgovor. Privremeno smo zamolili dr. Včeva da ih preuzme, no, nastala je prava panika među pacijentima, priča dr. Rudika Gmajnić, ravnatelj osječkog Doma zdravlja.

U pravi urnebes u čekaonici uvjerili smo se i sami pri posjetu retfalačkom Domu zdravlja, gdje smo pred vratima dr. Včeva zatekli veći broj nezadovoljnih pacijenta.

- Ovo je neviđena sramota. Ja sam šećeraš kojemu se šećer penje do 26 i koji četiri puta dnevno mora primati inzulinske injekcije, te sam došla po trakice za šećer, ali mi je rečeno da moja doktorica više ne radi, očajno nam je ispričala Ruža Pavlović.

Očajna je i dr. Dina Včeva i njezina medicinska sestra Zorica Adamović, kojima kroz ordinaciju dnevno prođe i do 150 pacijenata. No, jučer je do kraja radnog vremena u ravnateljstvo Doma zdravlja ipak stiglo odobrenje Ministarstva zdravlja o produženju rada te ambulante. “U roku od 30 dana moramo provesti natječaj za novog liječnika, a kroz to vrijeme ordinaciju će ipak još privremeno voditi dr. Trtica Majnarić, kako bi izišla ususret svojim pacijentima”, potvrdio nam je dr. Gmajnić.

Nefreteta Z.EBERHARD
I sestra na čekanjutrenutno bez posla

U nezahvalnoj situaciji našla se i medicinska sestra Lidija Vujasin, koja je, nakon što je dr. Trtica Majnarić dala otkaz, ostala bez posla. Radna knjižica zaključena joj je s 30. rujna, a novi ugovor još nije sklopila. “Iako imam status branitelja i 30 godina staža, ne znam imam li posao ili nemam. U ravnateljstvu mi je rečeno da ako Ministarstvo ne odobri novi tim, neće biti posla ni za mene, te mi je savjetovano da uzmem radnu knjižicu i prijavim se na biro kako ne bih ostala bez svojih prava. Srećom, član sam sindikata, pa sam se savjetovala, te to nisam učinila. Sada mi je ipak javljeno da ću biti dio novog medicinskog tima u istoj ambulanti, ali ja još nisam dobila ništa crno na bijelo. Pod strašnim sam stresom, ne spavam, dobila sam osip jer su mi nad glavom krediti i neizvjesna budućnost, rekla nam je sestra Vujasin.

Dr. Rudika Gmajnić

ravnatelj osječkog Doma zdravlja

Nastala je prava panika među pacijentima

Možda ste propustili...

NA FOOZOS-U PROMOVIRANI PRVI SPECIJALISTI UPRAVLJANJA

Specijalistice su četiri ravnateljice vrtića i škola

PONEDJELJAK (8. SRPNJA)

U dijelu Rokove prekid prometa

Najčitanije iz rubrike