GOJKO MITIĆ
18.10.2024., 15:34
KREĆE NOVA SEZONA SUPERSPORT HMNL-a

Na okupu je jako društvo. Talijan i njegovi Osječani imaju vrlo visoke ambicije

Kreće nova sezona "vatre na parketu". Hrvatski futsal prvoligaši počinju možda i najzanimljivije prvenstvo u povijesti, a u toj ludoj utrci imat će što reći i Osijek Kandit.

Čak šestorica novih

Tijekom ljeta klubovi nisu gubili vrijeme, ojačavali su svoje rostere, a prednjačio je osječki klub, koji je u svoje redove doveo čak šest novih igrača, a na klupu uglednog talijanskog stručnjaka Carminea Tarantina. Međutim, prije negoli sezona krene, puno je toga obavijeno velom nepoznanica. Osječani bi trebali imati jednu od najuspješnijih prvoligaških sezona s obzirom na znatno pojačavanje svog igračkog kadra, ali jednako tako razmišlja još bar šest ili sedam prvoliogaških momčadi koje također nisu sjedile skrštenih ruku u ljetnom prijelaznom roku. Doista postoje svi preduvjeti koji garantiraju baš pravu "vatru na parketu" osječkog hrama sportova Zrinjevca, ali i u drugim dvoranama diljem Lijepe Naše. Osječki ljubitelji "hakla", kojih je nemali broj ove sezone, definitivno bi trebali doći na svoje.

- Ljetos je, zahvaljujući ulaganjima poduzeća Mepas d.o.o., u Osijeku krenula jedna posve nova futsal priča. Moram prije svega zahvaliti gospodinu Ivanu Grbešiću što je odabrao baš nas za financiranje, što će nam, vjerujem, omogućiti podizanje kompletne klupske organizacije na višu razinu. Što se rezultata tiče, imamo visoke ambicije, ali, ponavljam, prvi nam je cilj ojačati se i organizirati na logističkom planu, a vidjet ćemo što će nam donijeti parket ove sezone, ali naši kratkoročni ciljevi su svakako vezani uz upletanje u borbu za trofeje - rekao je Tomislav Ciković, predsjednik MNK Osijek Kandit.

Vinkovčani kod Dinama

U 1. kolu SuperSport hrvatske malonogometne lige sastaju se: Futsal Dinamo (Zagreb) - Aurelia Boso (Vinkovci), Stanoinvest Pula - Rijeka, Olmissum (Omiš) - Crnica (Šibenik), Osijek Kandit - Square (Dubrovnik), Novo vrijeme (Makarska) - Torcida Biberon (Split).

Razlozi za optimizam nisu na "staklenim nogama". Dapače, Osijek je zadržao sve najjače adute iz prošle sezone kojima je dodao vrlo iskusne i kvalitetne nove igrače. Među njima je i jedan stari znalac, povratnik u staro jato, Osječanin Gordan Duvančić, koji je posljednjih sezona branio boje večerašnjeg suparnika dubrovačkog Squarea. Uz njega stigli su još vratar, talijanski Riccardo Ditano, slovenski reprezentativci Nejc Hozjan i Jeremy Bukovec, vrlo iskusni Brazilac s azerbajdžanskom putovnicom Everton Cardoso Gallo te još jedan Brazilac Matheus Dener. Tom društvu treba pridodati već dokazane osječke igračke vrijednosti Andreja Pandurevića, Josipa Šalaja, Domagoja Damjanovića, Filipa Petrušića te vratara Franka Jamičića. Tako će osječki klub nakon dugo vremena imati širok igrački roster, što je iznimno važno za rotaciju i držanje visokog tempa tijekom cijele utakmice. Nažalost, Brazilca Denera nećemo gledati još neko vrijeme jer se on oporavlja od ozljede križnih ligamenata. Osječani su svjesno ušli u taj transfer bez obzira na to što je bio u fazi oporavka od teške ozljede. Dener bi mogao zaigrati za koji tjedan. No vratimo se mi prvenstvenoj premijeri u kojoj će Osijek Kandit ugostiti duboravčki Square suparnika koji ih je prošle sezone eliminirao u četvrtfinalu doigravanja. I kod Squarea je igrački kadar tijekom ljeta doživio prilične promjene, pa je snaga Dubrovčana određena nepoznanica.

Visoke ambicije

- Prošle sezone bili su baš jaki, što smo sami osjetili u doigravanju. Sad su se odnosi malo promijenili, ali Square je i dalje kvalitetan, što je pokazao tijekom Final foura Superkupa. Imaju Primića, koji je reprezentativni vratar, tamo je Đuraš, jedan od najboljih strijelaca naše lige, na klupu im je došao Ivo Jukić, koji je legenda hrvatskog futsala. Bit će to teška i neizvjesna utakmica jer i mi, uz te velike promjene koje smo doživjeli u igračkom kadru, tek moramo saznati koliko smo jaki. Igramo kod kuće, pa smo favoriti, ali teško je unaprijed garantirati pobjedu. Morat ćemo dobro potegnuti na terenu - smatra Andrej Pandurević, kapetan Osijek Kandita, pa dodaje:

- Ova će sezona biti vrlo neizvjesna i uzbudljiva jer sedam momčadi ima visoke ambicije, a ni preostale tri ne smije se ni slučajno podcijeniti. Kao primjer uzet ću vinkovačku Aureliju, koju mnogi vide kao autsajdera, ali mi smo s njima odigrali dva pripremna susreta u kojima su se pokazali kao vrlo čvrsta i organizirana momčad. Bit će puno uzbuđenja, a mi očekujemo i dobro popunjene tribine našeg Zrinjevca.

Uopće nema dvojbe kako će ove sezone u Zrinjevcu biti pojačana doza malonogometnih užitaka. I ranije su nastupi osječkih malonogometaša rijetko koga mogli ostaviti ravnodušnim, ali ova sezona mogla bi biti s još više adrenalina.

Susret Osijek Kandit - Square igra se sutra (subota) u dvorani Zrinjevac s početkom u 20.30.

   
      Standings provided by Sofascore