BRUNO JOBST
14.10.2024., 17:44
EUROPSKI KLUPSKI KUPOVI

Osijek nakon pet godina na međunarodnoj sceni

Nakon pet godina kuglači Osijeka ponovo igraju i na međunarodnoj klupskoj sceni. Ušli smo u tjedan eurokupova, tri se igraju od sutra pa do subote, kada ćemo dobiti pobjednike Svjetskog, Europa i NBC kupa. Upravo u ovom posljednjem, ujedno i najbrojnijem, participiraju kuglači s Drave, koji neće morati daleko putovati. Domaćin 22. izdanja je Apatin, znači da Osječani do kuglane Banje Junaković imaju 60-ak kilometara. Nju i inače često posjećuju, odradili su i nekoliko treninga ondje tijekom ljeta, kao i početkom sezone, stoga se može reći da apatinske staze nisu nepoznanica.

- Preko vikenda smo imali dobar nastup u prvenstvu, podignuli smo čini se formu u pravo vrijeme. Konkurencija je velika, nastupa čak 25 momčadi, stoga je jasno da treba ići postupno. Prvo su trodnevne kvalifikacije, nakon kojih četiri najbolje ide u polufinale. Tri prvoplasirana izborit će i Ligu prvaka, što je također motiv više - kaže trener i igračka uzdanica KK Osijek, Mario Liović. Osim njega u kvalifikacijama će zaigrati Mario Mušanić, Matija Tutnjević, Dario Radoš, Ivan Bartulović i Milan Štulić, koji je inače iz Apatina. Uz Osijek, od hrvatskih predstavnika tu je još splitski Mertojak, a u ženskoj nas konkurenciji (15 klubova) predstavljaju Rijeka i Zagreb.

Najjače natjecanje, Svjetski kup, okuplja prvake svojih država, Hrvatsku u Zalaegerszegu predstavljaju kuglačice Mlake i kuglači Zaprešića. Državni viceprvaci okupljaju se u Mariboru, a tamo su kuglači Zadra i kuglačice Istre.