HINA
31.7.2024., 20:19
SANDRA OTIŠLA U PARIZ

Ma bit će sve dobro

Ponajbolja hrvatska sportašica svih vremena Sandra Elkasević ispraćena je u srijedu na Olimpijske igre u Pariz iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman. Prvi put odlazi na Igre bez statusa braniteljice naslova i prvi put pod novim prezimenom - Elkasević. Sandra je naša kraljica diska i od nje se u Parizu puno očekuje, ali također prvi put nije označena kao prva favoritkinja za zlato. Baš to bi joj mogao biti motiv više da pokaže svijetu kako u njoj još uvijek ima kvalitete za najsjajnije odličje.
- Jako sam se podigla nakon osvajanja europskog zlata, dva mjeseca sam se kvalitetno pripremala za Pariz i putujem spremna. Vjerujem da ću na Igrama uspjeti baciti željeni hitac koji će mi ispuniti očekivanja i da će sve biti dobro. Veselim se brojnosti hrvatske atletske reprezentacije u Parizu i zbog činjenice da ih predvodim kao kapetanica, a svima želim ostvarenje najboljih rezultata - rekla je dvostruka olimpijska pobjednica (London 2012. i Rio 2016.) Sandra Elkasević.
S njom u pratnji otputovali su trener i suprug Edis Elkasević i kondicijski trener Branimir Vajda.
Kvalifikacijski nastup u bacanju diska imat će 2. kolovoza, a, vjerujemo, borbu za odličja 5. kolovoza na Stade de Franceu.