FACEBOOK
11.10.2024., 14:23
OSLABLJENE NA PREMIJERI

Dolaze Brda, a izvan stroja je gotovo kompletna postava

Prije tjedan dana počela je nova odbojkaška sezona. U akciji ipak nisu odmah bili svi klubovi, pa je tako na svoju superligašku premijeru morao pričekati i ŽOK Osijek. Odbojkašice s Drave će prvi susret umjesto u Zagrebu protiv Dinama odigrati u subotu od 18 sati na svom parketu protiv splitskih Brda.

Taj dvoboj domaće dočekuju s dosta problema, koji nisu bili na vidiku prije početka Superlige. No stvari se uvijek mogu promijeniti u hipu, a, na žalost trenera Darija Fančovića, one su sve samo ne dobre i obećavajuće. Razgovarali smo prije nego što su odigrane prve prvenstvene utakmice s trenerom osječkih odbojkašica, koji je tada imao nekih problema u slaganju kadra na parketu. Konkretno, Fančović je "kemijao" kako bi u postavi najbolje prikrio svoj glavni problem, a to je manjak kvalitetnije konkurencije na poziciji srednjeg blokera, koju trenutno pokrivaju poprilično mlade i neiskusne igračice. Sudeći po utakmicama odigranima tijekom priprema, činilo se da taj problem i nije toliko očit i da se u borbu za bodove neće krenuti s vidljivim hendikepom. Pokazalo se da je to sada i najmanji problem ŽOK-a Osijek, koji će domaću premijeru odraditi u znatno oslabljenom sastavu. Još tijekom priprema znalo se da za službene dvoboje na raspolaganju neće biti pouzdana srednja blokerica Anja Jurić i novopridošla Bjanka Rubežić, ali u iščekivanju susreta s Brdima nevolje su se javljale jedna za drugom. Dogodilo se ono čega se svaki trener uvijek pribojava. Ozljede i bolesti napale su svlačionicu, a ne radi se o izoliranom slučaju, nego je veći broj igračica, i to stožernih, izvan stroja. Onima koje su i prije morale pauzirati sada su se priključile Gajić, Lovrić, Sulić i Rajndl. Četiri igračice iz postave, samo se nadam da do početka utakmice neće još netko nastradati ili se razboljeti, priča trener Osijeka, koji je na posljednjih nekoliko treninga priključio i igračice iz juniorskog pogona kako bi se trenažni proces mogao odvijati u koliko-toliko normalnim okvirima.

Prošle sezone Osijek je bio najugodnije iznenađenje, završio je peti, igrao četvrtfinale doigravanja i tako napravio temelje za, svi su vjerovali, još jednu stabilnu sezonu, u kojoj konkurencija dugo nije bila ovako izjednačena. Jasno da je glavni cilj izbjeći borbu za ostanak, ali prvi preduvjet za takvo što je da se dvoboji igraju u najjačem mogućem sastavu, što sada nije tako.

Davati sada dugoročne prognoze nema smisla. Treba vjerovati da nas nedaće neće napasti u velikom broju. Treba izdržati i potruditi se na prvoj utakmici dati sve od sebe. Ne treba puno očekivati, nismo svi na okupu, a igramo protiv ekipe koja je uvjerljivo otvorila sezone, kaže trener Fančović. Brda su u 1.kolu u gostima sa 3:0 svladala Kelteks, a s obzirom na aktualnu situaciju veliki su favoriti i u Maloj dvorani Gradski vrt. Ostali parovi 2. kola: Ribola Kaštela – Kelteks, Dubrovnik – Don Bosco, Nebo – Mladost i Dinamo – Marina Kaštela.