ŽOK OSIJEK
17.9.2024., 19:53
DOBAR NASTUP U BiH

Lijepo je pobijediti prvakinje, pa i u prijateljskom ogledu

Danas sastav Darija Fančovića testira formu kod kuće, u dvoranu Gradski vrt stiže Orašje

Punom parom odbojkašice s Drave odrađuju pripremne utakmice. Koristi se ŽOK Osijek svakom prilikom za nužno uigravanje prije sezone, koja počinje za nešto manje od tri tjedna. Prošlog se vikenda posjetilo Gradačac, a u BiH su igračice trenera Darija Fančovića odigrale čak tri utakmice. Skor je na kraju bio pozitivan, dvije pobjede (protiv domaćina Kule i zagrebačke Mladosti) i jedan poraz (Partizan) pokazali su da Osječanke na parketu djeluju sve bolje.

- Otišli smo na turnir sa željom da pokažemo daljnji progres, naravno da nismo htjeli zanemariti rezultat, jer konkurencija je zaista bila izazovna. S identičnim rezultatom dobili smo dvije utakmice zaredom, a onda smo u finalu bez osvojenog seta čestitali Beograđankama, koje su bile najbolja ekipa. Iako smo izgubili 0:3, dobro smo parirali - kratko rezimira događaje u BiH trener osječkih odbojkašica. Ipak, uz osvojeno drugo mjesto, svakako da posebno veseli što je pobjeda upisana protiv najtrofejnijeg i najboljeg našeg kluba. Protiv Mladosti je završilo 2:1 u setovima (igralo se u tri seta), što naravno nije razlog za euforiju, ali ohrabruje, bez obzira na to što se radi o neslužbenom dvoboju.

- Svaka pobjeda je dobrodošla, ali ovo je ipak vrijeme priprema, isprobavanja nekih stvari koje bismo željeli prezentirati u nadolazećoj sezoni. Lijepo je dobiti hrvatske prvakinje, makar i u testnom ogledu, ali naglašavam još jednom, ovo su ipak prijateljske provjere, stoga ih takve treba i prihvatiti. Mi i dalje imamo neke svoje ciljeve, ali i objektivne probleme - naglašava Fančović, koji je u Gradačcu u zapisniku imao 13 igračica. Zbog ozljede nije igrala Bjanka Rubežić, izvan stroja je već duže Anja Jurić, a tek se nedavno suigračicama na treningu priključila Aurela Štebih, čiji bi povratak trebao pokrpati poziciju koja je trenutno najtanja.

- Nije tajna, pozicija srednjeg blokera je kritična. Štebih se priključila kasnije od ostalih, voljna je pomoći, ali, jasno, treba joj vremena da uhvati priključak s ekipom. Jurić i dalje trenira prema posebnom programu, pitanje je kada ćemo moći na nju računati. Imamo ovo što imamo, jasno da nije idealno, ali djevojke marljivo treniraju i to je trenutno najvažnije - smatra trener ŽOK-a Osijek, koji će danas ponovo u akciju. Od 18.30 slijedi provjera protiv sastava koji je u Gradski vrt trebao doći prije deset dana. Orašje je otkazalo nastup na turniru, ali, evo, stiže s malom odgodom. Riječ je o kvalitetnoj ekipi, nema sumnje da će ovo biti još jedna korisna provjera za osječke odbojkašice. Preko vikenda se ponovo ide na turnir, ovaj put u Sarajevo.