FACEBOOK
8.9.2024., 18:31
POČELE SE UIGRAVATI

Dvije dobre provjere odbojkašica Osijeka, glavni problem već je detektiran

Bile su u planu tri provjere, na kraju je ispalo jedna manje. ŽOK Osijek organizirao je međunarodni turnir odbojkašica u Maloj dvorani Gradski vrt, gdje su uz domaćina trebale nastupiti još tri ekipe. Nažalost, Orašje je odustalo, poremetila se i satnica i još ponešto, ali na kraju je najvažnije da se igralo.

Hrvatskom superligašu to su ujedno i prve provjere nakon tri tjedna od prozivke, u kojima su na meniju bili samo treninzi. Protiv Igman Ilidže nakon četiri seta nije bilo pobjednika (2:2), a potom su Osječanke poražene od Srema sa 3:1. S istim rezultatom Igman je slavio svoju prvu pobjedu na turniru, koji je usprkos okrnjenom izdanju poslužio svrsi.

- Bolje smo izdanje imali protiv Igmana, koje je moglo završiti i pobjedom, ali jasno da sam se odlučio isprobati sve raspoložive snage. Srem pak nije došao u najboljem sastavu, ali i takav je ovoga trenutka prejak za nas. Šteta što nismo odigrali još jednu utakmicu, a ove su pak pokazale da nas čeka još dosta posla. Rezultat nije loš, kao ni ukupan dojam, jer ipak su nam ovo bile prve provjere. Stoga sam, razumljivo, i dosta rotirao - kaže trener Osijek, Dario Fančović, koji je u dva dvoboja na parket poslao 14 svojih igračica. Nakon tri tjedna treniranja i dvije utakmice trener je detektirao trenutno glavni problem svoje ekipe.

- Već sada je jasno da smo najtanji na srednjem blokeru. Trenutno su na raspolaganju mlada Biljan, koja je 2010. godište, i tek nešto starija, novopridošla Košutić. Problem koji nekako treba riješiti, a opcija baš i nema realno na vidiku. Vidjet ćemo još kako će se oko toga sve odvijati u nastavku priprema - naglašava Fančović, svjestan i sam da klupske financije ne daju previše prostora za eventualno dodatno osnaženje kadra sa strane. Nastavit će Osječanke testirati formu nastupajući na turnirima. Prvi sljedeći je Gradačac, gdje će biti kvalitetna lista sudionica.

- Turnir će biti izazovan. Uz domaćina Kulu igrat će još beogradski Partizan i zagrebačka Mladost. Nakon toga plan je odraditi turnir u Sarajevu, gdje sudjeluje i veći broj klubova, te u Tuzli - najavljuje buduće nastupe trener odbojkašica s Drave, koje su krenule u onaj njima zanimljiviji dio pripremnog razdoblja.