Zagreb, 01.10.2024 - Trening AS Monaco pred utakmicu Lige prvaka protiv GNK Dinama. Na slici trener Monaca Adi Hutter razgovara s igračima.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA/DAMIR SENČAR
1.10.2024., 20:00
MONACO NE ZAVARAVA ONIH SRAMOTNIH 9:2

Susret protiv Bayerna nije prava slika Dinama, a sad je stigao i Bjelica

Trener Monaca Adi Hutter uživao je nekoliko dana kao junak Kneževine. U junaka se prometnuo nakon što je njegova momčad protiv svih prognoza i očekivanja u 1. kolu Lige prvaka pobijedila Barcelonu s 2:1. Nakon Barcelone večeras (srijeda) slijedi okršaj s Dinamom na zagrebačkom stadionu Maksimir.

- Teško je usporediti ove dvije utakmice, jer Barcelona je vrlo rano dobila crveni karton i ostala s igračem manje. Ono što znamo je da Dinamo ima kvalitetnu momčad, Petković je sjajan napadač, Baturina jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Mišić je vrlo važan dio ekipe - kazao je 54-godišnji Austrijanac Adi Hutter.

Austrijanac je momčad iz Kneževine preuzeo u srpnju prošle godine nakon četiri njemačke sezone u Borussiji Moenchengladbach i Eintrachtu iz Frankfurta. Trenirao je i švicarske Young Boyse, te austrijske klubove RB Salzburg, Altach, Groding i RB Salzburg Juniors. Pod njegovim vodstvom Monaco je prošle sezone bio drugi u Le Championnatu iza prvaka PSG-a, izborivši prvi plasman u Ligu prvaka nakon 2018. godine.

Ove sezone Monaco je odigrao sedam utakmica i nema poraz. Uz šest pobjeda upisao je i remi, uz razliku pogodaka 14:4. Trenutačno dijeli vrh ligaške ljestvice s Paris Saint-Germainom. Francuska je momčad u dobrom ritmu, puna samopouzdanja i vjere, ali Austrijanac poziva na oprez. Respektira Modre i uvjerava svoje igrače da ona sramota s Allianz Arene u kojoj su Zagrepčani teško stradali od Bayerna (9:2) nije pravi Dinamo.

- Dinamo je opasna momčad, stradali su u Muenchenu, ali su u međuvremenu promijenili trenera, koji je donio drukčiji mentalitet. U Zagrebu nije lako igrati, nama je važno da odigramo svoju igru, svoj nogomet. Uz to, naš večerašnji suparnik je igrao protiv Bayerna, koji je sjajna momčad, a ne smijemo zaboraviti ni da je Dinamo zabio dva gola. Nije ono bila prava slika zagrebačke momčadi, vjerujem da ćemo sad vidjeti reakciju Dinama i bolju igru. Znamo da će biti teško, ali došli smo po drugu pobjedu.

Hutter dobro poznaje Nenada Bjelicu, u svojim trenerskim počecima često su se susretali na austrijskim terenima.

- Slično smo godište, često smo se susretali kao treneri u Austriji. No ovo će biti posve drukčija utakmice, ovo je Liga prvaka, a ne austrijska liga. Sretan sam što ću ga ponovno vidjeti.

Austrijski stručnjak dijelio je svlačionicu i s brojnim hrvatskim igračima. Dobro se sjeća Nikole Jurčevića, s kojim je često kartao belot dok su igrali za Austriju Salzburg.

- Sjećam, se Jura je bio jedan od mojih najdražih suigrača, vidjeli smo se ovoga ljeta na obilježavanju 30-godišnjice finala Intera i Austrije. Mužek je bio dio naše momčadi, Igrao sam i s Kocijanom, Računicom, volim hrvatske igrače. Otto Barić je bio moj trener - istaknuo je.

Očekivano nije želio otkriti "karte" s kojima će napasti Dinamo.

- Vidjet ćemo s kojim ćemo igračima početi utakmicu. Imamo talentirane i pametne igrače koji brzo uče. Znam samo da trebamo odigrati fizički dobro, izdržati duele, vjerujem da možemo pobijediti - dodao je Austrijanac.

   
      Standings provided by Sofascore