VUKOVAR 1991*2 (0)CIBALIA*0FACEBOOK
FACEBOOK
10.9.2024., 18:41
VUKOVARCI BEZ POGREŠKE

Karačićeva bojna bolja i od susjeda iz Vinkovaca. I sad je osamljena na vrhu

Vukovarci su uoči sezone najavili napad na vrh tablice i nisu se šalili. Nakon četiri etape SuperSport Prve nogometne lige imaju četiri od četiri. Četiri čiste pobjede bez primljenog gola. Momčad Branka Karačića na terenu izgleda izvrsno, Sesvete, Zrinski Osječko 1664 i Dugopolje morali su im čestitati na pobjedi, a to su učinili i Vinkovčani koji su na zatvaranje četvrtog kola u slavonskom i susjedskom derbiju izgubili 2:0.

Na stadionu u Borovu naselju prvog dana novog radnog tjedna igrao se pravi derbi, bilo je zanimljivo na terenu, a na tribinama je vladalo sjajno navijačkom ozračju. Derbi je došlo pogledati više od 1000 ljudi, dobru podršku su imali domaći, ali i Cibalia s kojom su u susjedstvo došli i njezini Ultrasi. No Vinkovčanima to nije puno pomoglo. Domaćini su na teškom terenu stadiona u Borovu naselju od početka bili bolji, Pelko je u 26. minuti zabio, ali radost Vukovaraca je kratko trajala jer je pomoćni sudac digao zastavicu i označio zaleđe. U 40. minuti navijači Vukovara ponovno su ispustili uzdah razočaranja nakon što je Križanović sjajno obranio pokušaj Bončine iz blizine. Na odmor se otišlo s 0:0, a onda u drugom poluvremenu šah-mat domaćina. U 59. minuti obrana Cibalije nije dobro reagirala, a Gonzalez takve grube pogreške ne oprašta. Kolumbijac je lako zabio za 1:0. Desetak minuta kasnije Cibalia je imala sjajnu šansu za poravnanje, Lozić je odradio sjajan posao, probio je po lijevoj strani, pronašao Matu Bajića, koji je mogao pucati gdje hoće jer imao je praznu mrežu pred sobom, ali promašio je - loptu. I onda u 80. minuti novi bljesak domaćih, Gonzalez i Pelko su izigrali goste, Pelko je uputio loptu Andačiću, koji je odličnim i odmjerenim udarcem s vrha kaznenog prostora potvrdio ostanak bodova na stadionu u Borovu naselju. Bila je ovo treća utakmica zaredom u kojoj je Andračić zabio doista sjajan pogodak.

Cibalia je upisala prvi sezonski poraz, Vinkovčani su imali nekih prigoda, ali završilo je zasluženom pobjedom Karačićeve momčadi, koja je ostala osamljena na vrhu poretka s maksimalnih 12 bodova.