Osijek, 07. 08. 2024, Opus Arena, službeni trening pred europsku utakmicu, na glavnom terenu Opus Arene. NK Osijek.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
10.9.2024., 08:00
NK OSIJEK

Čavlina će do zime ostati u zapećku Opus Arene, onda će posudba biti prekinuta

Nakon burne završnice ljetnog prijelaznog roka situacija na Pampasu se malo smirila. NK Osijek i problemi s kojima se bori, dolaskom hrvatske reprezentacije u grad, bar su nakratko ostali u drugom planu.

No "vatreni cirkus" otišao je iz grada na Dravi, pa se polako vraćamo u svakodnevicu koja, bar ako se gleda kroz prizmu rezultata Bijelo-plavih, uopće nije ružičasta. Kao da nevolje u koje je osječka momčad upala na rezultatskom planu nisu bile dovoljne, pa je opću atmosferu dodatno narušio mladi vratar Nikola Čavlina svojim medijskim akrobacijama. Kog mu je vraga to trebalo, valjda, zna on sam. Međutim, opservacije koje je dao na račun svoje loše forme, a u njima je okrivio sve oko sebe, ne bi li amnestirao samog sebe, nisu dobro sjele nikome ni u klubu, a još manje navijačima. Iz trenutačnog raspoloženja dalo bi se zaključiti kako je Čavlina za Osijek svoje odigrao. Pojavile su se čak i neke priče kako će se prekinuti posudba i odmah vratiti put Zagreba. No u ovom trenutku takav rasplet nije moguć. Naime, Osijek je taj potez mogao učiniti samo unutar prijelaznog roka, koji je završio 5. rujna. I tako su klub i Čavlina zapeli jedni s drugim. Trebao je to biti čisti "brak iz interesa". Sportski direktor Jose Boto tražio je vratara koji ispunjava sve zahtjeve modernog nogometa, Čavlini je Osijek trebao biti iskorak na višu razinu prije negoli se "kandidira" za prvog vratara Dinama, ali priča se završila na neplanirani način. Čavlina je radio pogreške na terenu koje su prešle granice priče "mlad je, treba ga istrpjeti", a konačni udarac uspješnom suživotu na Opus Areni mladi vratar si je zadao tim neprimjerenim javnim istupom. Zapravo je Čavlina, prije svih, "nož u leđa" zabio baš sportskom direktoru na čije je uporno inzistiranje stigao na posudbu. Uglavnom, kako danas stvari stoje, Čavlina će do zime ostati u zapećku, a onda će posudba biti prekinuta. Opet, iako je ljetni prijelazni rok za hrvatske klubove zaključen, još uvijek se priča o mogućim dolascima. Naime, ostaje opcija angažiranja slobodnih igrača kojih na tržištu još uvijek ima, ali po svemu sudeći NK Osijek se više neće upuštati u dovođenje novih igrača.

- Za nas je ljetni prijelazni rok završio. Neće biti nikakvih novih dolazaka igrača - kategorički je ustvrdio Vladimir Čohar, direktor NK Osijek.

Jako je puno prometa bilo ovog ljeta, a nakon odlaska Ramona Miereza, nastao je određeni nered. Osijek je završio s 11 novih igrača u svlačionici, momčad je prilično promijenila izgled u odnosu prema početku priprema, pa se sada svi na Opus Areni žele posvetiti stvaranju nove momčadi i izlasku iz rezultatske krize. Trener Federico Coppitelli morat će se snalaziti kako najbolje zna s onim što ima raspolaganju ovog trenutka. Izvan stroja su mu Renan Guedes i Kemal Ademi, obojica zbog ozljeda, a njihov povratak mogao bi se dogoditi tek početkom ili sredinom listopada. Najgore je što njih dvojica pokrivaju pozicije na kojima je roster najtanji - desni bek i centralni napadač.

Uglavnom, u osječkom klubu sada vlada atmosfera u kojoj se vjeruje kako će loša rezultatska priča iz kolovoza završiti već u nedjelju, kada na osječki stadion stiže Slaven Belupo. Ako osječka momčad počne ostvarivati bolje rezultate, Coppitelli će "u sedlu" ostati sigurno do zime, a onda će se podvući crta i odrediti potezi za daljnju budućnost.