Osijek, 22. 09. 2023, Opus Arena, nogomet. SuperSport Hrvatska nogometna liga 23/24. Osijek - Varazdin. Lourenco Duarte Andra(3). snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
14.8.2024., 15:41
ZANIMLJIV DAN U AZERBAJDŽANU

Dovršen Mierezov transfer, Duarte u Ujpestu, odlazak Matkovića nije opcija

Dok su se nogometaši Osijeka pripremali za uzvratni susret 3. pretkola Konferencijske lige u pozadini su se redali zanimljivi događaji vezani uz transfere. Tako je danas u prijepodnevnim satima stigla konačna potvrda odlaska Ramona Miereza u redove Al Jazire iz Saudijske Arabije. Iako je u javnosti ta priča već davno dobila svoj epilog tek u Bakuu transfer je službeno završen kada su klubovi potpisali svu potrebnu dokumentaciju. Podsjećamo, Osijek će na ime odštete inkasirati tri mlijuna eura, a Ramon jne potpisao unosan dvogodišnji ugovor. Puno se bure diglo oko tog transfera, ali treba još jednom ponoviti kako NK Osijek baš nije bio za njega, ali na izričito inzistiranje Miereza na kraju pristao zgotoviti posao svog najboljeg igrača i strijelca. Treba uzeti u obzir i to što je Argentinac ušao u posljednju godinu ugovora pa bilo kakav pokušaj da ga se zadrži protiv njegove volje nije imao smisla. Tako je okončana saga koja je iznenadno počela prije prve utakmice protiv Zire, a eto spletom okolnosti je službeno završena uoči drugog susreta protiv istog suparnika.

- Do određenog trenutka činilo smo sve što smo mogli kako bismo Miereza zadržali u klubu. U jednom trenutku je prihvatio mogućnost odlaska, ali se predomislio nakon što je došla ta ponuda. Nije to ništa čudno jer igrači moraju razmišljati o sebi i budućnosti svoje obitelji, pa više nismo mogli zaustaviti njegov odlazak - rekao je Jose Boto, sportski direktor NK Osijek.

Nekako u isto vrijeme zakotrljala se realizacija priča i o odlasku Andrea Duartea. On je, pak, na stolu imao ponudu mađarskog Ujpesta, trener Federico Coppitelli ga nije poveo u Azerbajdžan što je bila jasna poruka kako na njega više ne računa bez obzira na ozbiljnu krizu na stoperskim pozicijama. NK Osijek je Duarteu dao "zeleno svjetlo" za odlazak na liječničke preglede u Budimpeštu, a bude li se transfer zgotovio Osijek ni na ime odštete trebao dobiti 400.000 eura. I to nije bilo sve jer se opet pojavila glasina iz Italije kako je tamošnji prvoligaš Genova zainetersirana za Antona Matkovića. No, kako tvrde izvori iz kluba, zasad nikakvi kontakti nisu ostvareni. Nekih je upita bilo, ali ne od strane Genove. No, NK Osijek ih je sve hladno odbio jer ponuđena odšteta, od navodno šest milijuna eura, nije ni blizu iznosa zbog kojeg bi se ponuda uzela u razmatranje.