Osijek, 25. 07. 2'24, Opus Arena, Europska konferencijska liga, Drugo kolo kvalifikacija. Utakmica Osijek - FCI Levadia Tallinn. Vedran Jugović (7) i Ramon Mierez (13).snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
7.8.2024., 13:49
"BOMBA" S OPUS ARENE

Mierez odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate

Dan uoči važnog prvog susreta 3. pretkola Konferencijske lige snažno je odjeknula vijest o odlasku najboljeg Osijekovog igrača Ramona Miereza u Ujedinjene Arapske Emirate. Za mnoge je ona iznenađujuća, ali takav se scenarij priprema još od završnice prošle sezone jer Argentinac je ušao u posljednju godinu ugovora, pa je njegov transfer ovog ljeta posljednja prilika za Bijelo-plave da nešto na njemu zarade.

Trenutak u kojem se vijest probila u eter je - katastrofalan. Osječane sutra očekuje spomenuti susret protiv Zire, a u nedjelju prvenstveni derbi s Dinamom. Međutim, insajderske informacije govore o Mierezovom buntu. Navodno je odbio dalje igrati za Osijek ukoliko se taj transfer u Emirate ne realizira.

Prema informacijama s kojima trenutačno raspolažemo dogovor na relaciji klub-klub još nije postignut, ali očekuje se kako će se to dogoditi tijekom dana. U svakom slučaju bit će zanimljivo čuti objašnjenje iz kluba zbog čega se ta priča zakotrljala baš u ovom osjetljivom trenutku. Očito je unutar klupskih struktura postojalo određeno razmimoilaženje vezano uz pitanje "što i kada učiniti s Mierezom"? jer već duže vremena se priča kako je njegov transfer ovog ljeta zapravo neminovnost.