USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
28.10.2024., 18:07
Grad je sve privlačniji gostima

Za Našice će 2024. biti turistički rekordna

Rast broja noćenja i broja privatnih iznajmljivača bilježi se već dvije godine, a razlog su znamenitosti i manifestacije

NAŠICE

Sudeći prema dosad postignutim rezultatima, za Našice će 2024. biti turistički rekordna godina, jer je zabilježen porast noćenja u deset mjeseci ove godine.

- Lanjska godina bila je rekordna sa zabilježenih 12.588 noćenja, no u deset mjeseci ove godine već smo na 12.000 noćenja. Vjerujem da će 2024. po broju noćenja nadmašiti prošlu godinu, ali i 2019., kada smo ostvarili 12.319 noćenja - rekla nam je direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler te dodala kako turizam u Našicama kontinuirano bilježi rast dolazaka i noćenja gostiju.

Poslovni ljudi

Ističe i stalan rast broja privatnih iznajmljivača, a trenutačno je registrirano 26 smještajnih objekta s 214 kreveta.

- Unazad dvije godine značajno je porastao broj privatnih iznajmljivača koji su, potaknuti većom potražnjom za alternativnim oblicima, kao i interesom za lokalnim turizmom, odlučili svoje nekretnine staviti na tržište. Sretni smo što su se u Našicama otvorila četiri apartmana, i to tri s pet zvjezdica i jedan s četiri zvjezdice. Osim u Našicama, registriran je apartman u Gradcu Našičkom te kuća za odmor u Lađanskoj - navodi Resler.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U strukturi ukupno ostvarenih dolazaka i noćenja glavninu čine domaći poslovni ljudi. Našice su domaćin i organiziranim grupnim posjetama, a riječ je o udrugama i školama koje dolaze na ekskurzije i izlete, te sportskim aktivnostima, zahvaljujući sportskim udrugama i klubovima koje organiziraju razna događanja.

Lokalna vlast potiče razvoj turizma

Da bi se moglo ulagati u kvalitetan turistički sadržaj, potrebna je i dobra suradnja s Gradom Našicama, koja je ostvarena, kao i s drugim javnim institucijama te privatnim i civilnim sektorom. ‘’Lokalna vlast prepoznala je važnost turizma, potiče njegov razvoj i poduzima korake za unaprjeđenje turističke ponude tako što investira u poboljšanje infrastrukture. Također, gradska vlast podržava lokalne inicijative i promovira destinaciju. Grad prepoznaje vrijednost baštine i atraktivnosti manifestacija’’, rekla je direktorica našičkog TZ-a.

Za smještaj grupa namijenjen je hotel Park, jedini hotel u gradu, koji u 52 jedinice raspolaže s 80 kreveta. Snažan utjecaj na rast dolazaka i ostvarenih noćenja imaju manifestacije koje organizira Turistička zajednica ili neka od stotinjak registriranih udruga u gradu.

- Povećanje turističkih dolazaka i noćenja možemo zahvaliti dobro osmišljenim manifestacijama, ali i intenzivnim marketinškim aktivnostima Turističke zajednice - ocjena je direktorice TZG-a Našice Ines Resler.

Najpopularnije manifestacije koje privlače turiste u Našice, kako dodaje, jesu Večer vina u perivoju Pejačević, Našička viteška priča i Motosusreti. Goste privlače i Craft Beer Fest, Dani slavonske šume, Jesenski sajam i Advent.

Dani slavosnke šume, najdugovječnija našička manifestacija

Dani slavosnke šume, najdugovječnija našička manifestacija

SNJEŽANA FRIDL

Na cijeni čistoća

U Našice posjetitelji ne dolaze samo zbog raznih događaja, nego i zbog povijesnih, kulturnih i prirodnih znamenitosti, kao što su Veliki i Mali dvorac, kapela Uzašašća Gospodnjega, templarska crkvica sv. Martina, franjevačka crkva sa samostanom sv. Antuna Padovanskog, Poučni park Bizik, Našička geološka staza i jezero Lapovac.

SNJEŽANA FRIDL

Uz to, Našice mogu biti ponosne na uređenje i održavanje čistoće, koja je, napominje Resler, ogledalo načina kojim se upravlja gradom, a gosti to itekako primjećuju.

- Uz našu promociju i poboljšanje infrastrukture, Našice su značajno odredište za posjetitelje koji traže autentično iskustvo. Motiva za dolazak turista ima puno. Postojeća atraktivna turistička osnova potencijalno je iskorištena, a naravno da postoje mogućnosti za daljnji razvoj - zaključila je direktorica Turističke zajednice Našica Ines Resler.