NAŠICE - Gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima i izaslanstvo slovačkog grada Snina. USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
22.9.2024., 10:30
NAŠICE

Gradonačelnik Kašuba primio izaslanstvo slovačkog grada Snina

Gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, primio je izaslanstvo slovačkog grada Snina koju je predvodila ravnateljica Kulturnog centra Diana Turčik sa suradnicima Denisom Bandurčinovim i Jozefom Milovčikom.

Sastanku su nazočile i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić, učiteljica slovačkog jezika i kulture u OŠ kralja Tomislava Našice Ana Marošević i vlasnica Apidore, obrta za apiterapiju iz Našica Anita Dragić.

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo kako će nastaviti poticati prijateljske odnose te gospodarsku, kulturnu i sportsku suradnju.

Predstavnici grada Snina izrazili su otvorenost za nastavak suradnje, a povod za njihov boravak bila je 3. međunarodna izložba dječjih likovnih radova ''Pčelica Medulica'' u Slovačkom centru za kulturu Našice.

Učiteljica slovačkog jezika i kulture Ana Marošević podsjetila je kako suradnja u OŠ kralja Tomislava Našice i grada Snina traje već 12 godina, a uz međunarodni likovni natječaj Pčelica Medulica, povezuje ih i međunarodni literarni natječaj Literárna Gerbócova Snina.