BELIŠĆE - dvodnevna međunarodna likovna kolonija "Panon Belišće 2024."rujan 2024.
ustupljeno
Međunarodna likovna kolonija “Panon”

U Belišću se okupilo i radilo 30-ak slikara

BELIŠĆE

Članovi Likovne udruge "Bel-art", u suradnji s belišćanskom Turističkom zajednicom i pod pokroviteljstvom Grada Belišća, organizirali su tradicionalnu, dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju "Panon Belišće 2024." u sklopu manifestacije "Belišćanska zlatna jesen".

Okupljanje likovnih stvaratelja i otvorenje 14. saziva toga slikarskog susreta održano je u prostorima Doma umirovljenika, gdje su sudionike kolonije pozdravili predsjednik Bel-arta Ivan Vajda i Silvija Kifer u ime Turističke zajednice. Koloniju je otvorio pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je iskoristio priliku kako bi pohvalio belišćanske slikare na dosadašnjem trudu i radu, a gostujućim umjetnicima zaželio ugodan boravak u Belišću.

BELIŠĆE - dvodnevna međunarodna likovna kolonija "Panon Belišće 2024."rujan 2024.
ustupljeno

Kolonija je okupila tridesetak slikara iz Srbije ("CroArt" Subotica), Šida i Hrvatske. Da inspiracije nije nedostajalo potvrđuju brojni radovi raznih motiva - pejzaža, ljudi, poznatih belišćanskih motiva kao što je Palej, u različitim slikarskim tehnikama, kao što su suhi pastel, akril i ulje na platnu. Slikari su nazočili i otvorenju Starog mlina, odnosno galerije, gdje su uživali u fotografijama, slikama i skulpturama poznatog fotografa i umjetnika Stefana Lupina.

Drugi dan MLK-a “Panon” umjetnici iz “CroArta” i Šida iskoristili su za dovršavanje svojih djela, ali i obilazak Belišća. Posjetili su Palej, u kojemu su obišli prostorije Muzeja te pogledali izložbu “Zabilježeno okom umjetnika”.