BELIŠĆENadbiskup Hranić krstio je troje djece obitelji Kapular, koja ih je posvojila sedmeroRUJAN 2024.
KREŠIMIR STARČEVIĆ
Posebno misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika

Krštenje za pamćenje: Ivana i Marko Kapular posvojili ​sedmero djece

Na krštenju Sare, Ivana i Eve u Belišću, nadbiskup Hranić čestitao im je na hrabrosti

BELIŠĆE

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću u nedjelju je predslavio misno slavlje tijekom kojega je krstio troje djece obitelji Marka i Ivane Kapular. Koncelebrirali su župnik fra Marko Neretljak, župni i samostanski vikar fra Mirko Mišković, dekan Valpovačkoga dekanata Zvonko Mrak i tajnik Nadbiskupijskoga ordinarijata vlč. Marko Obradović. U asistenciji je bio đakon fra Tomislav Sabađija.

Uvodeći u misno slavlje nadbiskup Hranić na osobit je način pozdravio Marka i Ivanu Kapular te im čestitao na hrabrosti i svjedočanstvu. Oni su posvojili sedmero djece, a taj se dan krstilo njih troje: Sara, Ivan i Eva.

BELIŠĆENadbiskup Hranić krstio je troje djece obitelji Kapular, koja ih je posvojila sedmeroRUJAN 2024.
KREŠIMIR STARČEVIĆ

Nadbiskup je istaknuo da "bolest i patnja nisu zla kob, nego svjesno i slobodno ulaženje na teži put u izabranoj patnji". Promatrati život u svjetlosti ove istine znači prihvatiti jezik ljubavi. Čovjek samoga sebe shvaća i doživljava kao dar, pa je tako i novi ljudski život darivanje muža i žene. Takvo darivanje ne poznaje granice jer je potrebno puno toga pretrpjeti da bi se sačuvao brak i obitelj. Istaknuo je kako ljubav zahtijeva i spremnost na žrtvu zbog toga što je važnije dati sebe nego sačuvati vlastiti život. "Čim počnemo voljeti, ovo darivanje bez cijene nam je dostatno. Tada doživljavamo da istinski živimo. Žrtva i poništenje samoga sebe donosi veličinu životu", naglasio je mons. Hranić.

Obraćajući se roditeljima Marku i Ivani, nadbiskup je istaknuo kako njih dvoje nisu dopustili da ih blokira činjenica da nisu mogli roditi svoju biološku djecu, već su, nakon prvog posvojenja troje djece, u drugom posvajanju posvojili još četvero djece, od kojih su taj dan na krštenje doveli njih troje. Odreći se samih sebe i vlastite komotnosti radost je njihove djece, pa tako i radost roditelja. Prihvaćajući žrtvu iz ljubavi, oni Isusu najsnažnije odgovaraju na pitanje: "Tko sam ja?", iznio je nadbiskup Hranić i zaključio: "Tako rječit odgovor: posvojiti sedmero djece!", navodi se na web-stranici Župe Belišće.

Misno slavlje svojim pjevanjem obogatilo je Crkveno pjevačko društvo MIR pod ravnanjem prof. Želimira Sušića.