BELIŠĆE - Aleksandar Stanković predstavio "Depru" Belišćanima, rujan 2024.
GKiČ
KNJIŽEVNO DRUŽENJE

Stanković predstavio "Depru" Belišćanima

BELIŠĆE

Jesenske aktivnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće započele su književnim druženjem s Aleksandrom Stankovićem, poznatim radijskim i televizijskim voditeljem, nagrađivanim novinarom, vrsnim putopiscem i pjesnikom, obavještavaju iz knjižnice. Razlog Stankovićeva drugog gostovanja u knjižnici bilo je predstavljanje njegove knjige "Depra". O čemu će autor govoriti tijekom večeri ukratko je najavila ravnateljica knjižnice Vlasta Putar.

Stanković je najpoznatiji kao voditelj kultne političke talk-show emisije "Nedjeljom u dva". Iza njega je iznimno uspješna i dugotrajna novinarska karijera, no malo je tko u javnosti znao da se već 14 godina bori s depresijom. O toj, kako sam kaže, opakoj i podmukloj bolesti u hrvatskom se društvu nažalost gotovo uopće ne govori. Odlučio je to promijeniti napisavši knjigu u kojoj je hrabro progovorio o svojoj borbi s tom teškom bolešću. Kombinirajući proznu i poetsku formu, u "Depri" je opisao najintimnije događaje i situacije iz života ne bi li svojim iskustvom pomogao svima onima koji boluju od depresije. Na predstavljanju knjige također je ogolio dušu pa je brojnoj belišćanskoj publici ispričao kako je i kada započela njegova depresija te što je sve proživio i naučio tijekom proteklih 14 godina.

BELIŠĆE - Aleksandar Stanković predstavio "Depru" Belišćanima, rujan 2024.
GKiČ

"Depra" je jedan od najvećih i najprodavanijih književnih hitova ove godine, što pokazuje koliko je važno govoriti o depresiji ili bilo kojoj drugoj mentalnoj bolesti. Tome u prilog govore i pozitivne reakcije publike, koja je imala zanimljiva pitanja za Stankovića, a još zanimljiviji su bili njegovi odgovori. Ponudio im je razne primjere iz svog života, ali i podijelio iskustva drugih ljudi koji vode istu bitku kao on. Time je posjetiteljima pružio različite edukativne informacije o depresiji i svojevrsne savjete kako se boriti i živjeti s njom, navode iz knjižnice.

Za izvrsnu književnu večer Aleksandru je uime Grada Belišća zahvalio pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić uručivši mu prigodan poklon koji su pripremile djelatnice Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.