VLADIMIR GRGURIĆ
11.9.2024., 19:16
OTVOREN DJEČJI VRTIĆ ‘’PALČIĆ’’

Sva djeca u vrtiću po EU standardima

ORAHOVICA

Svečano je otvoren obnovljeni Dječji vrtić Palčić. Riječ je o projektu vrijednom 1.607.435,12 eura, a nadograđen je kat s novom krovnom konstrukcijom i krovištem, dograđena je višenamjenska dvorana s novim ulazom, izvedena nova ovojnica i dječje igralište, obnovljene su postojeće i izvedene nove instalacije. Ravnateljica Palčića Ivana Radočaj-Tokić naglasila je kako vrtić sada ima 8 odgojnih skupina, 6 vrtićkih i dvije jasličke, upisano je 156 djece i zaposleno četvero novih odgajatelja te dva pomoćnika u radu.

VLADIMIR GRGURIĆ

- S ponosom danas stojimo ispred našeg vrtića koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda, mjere za ruralni razvoj. Prošlo je dosta godina, još 2018. s Agencijom u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisali smo ugovor o financiranju i krenuli s pričom o ovom projektu. I sada smo napokon na cilju, imamo prekrasan vrtić i okoliš, kapacitet koji sada može primiti svu djecu s našeg područja - rekao je gradonačelnik Saša Rister.

- Ovo je jedan od 11 dječjih vrtića koji je išao u prvom krugu i realiziran sredstvima ruralnog razvoja i koji se najduže radio i gradio, ali moram reći da je danas jedan od najljepših ne samo u županiji nego i šire. Mi ovdje ne stajemo, već smo u drugim krugovima i novim natječajima, pa je tako nedavno otvoren vrtić u Novoj Bukovici, u tijeku je nadogradnja vrtića u Špišić Bukovici, kreće i izgradnja novog vrtića u Mikleušu i još su tu neki vrtići koji će imati dogradnju i uređenje – rekao je Andrović.

VLADIMIR GRGURIĆ

Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti Vesna Šerepac pohvalila je Grad i gradonačelnika za uspješan projekt.

- Važno je da nema liste čekanja, ali je važan i standard u ovom vrtiću, kao i u svim našim novim i uređenim vrtićima i siguran sam da je to taj standard Europe kojem težimo. Takvim načinom oplemenjivanja ruralnog prostora demografsku obnovu činimo prioritetnom, jer bez toga nema opstanka ni budućnosti na ovim prostorima - rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.

Zgradu, djecu i sve nazočne blagoslovio je orahovački župnik, vlč. Željko Strnak.