SNJEŽANA FRIDL
11.9.2024., 19:12
27. ZLATNA BERBA U TRI DANA

Grahijada, folkloraši, runjenje kukuruza

RAKITOVICA

Folklorna manifestacija 27. Zlatna berba održat će se od 13. do 15. rujna, a organizator je KUD ''Josip Čoklić'' iz Rakitovice.

Manifestaciju će u petak, 13. rujna, otvoriti Udruga kuhara tradicionalnih jela Petelaši iz Rakitovice natjecanjem u kuhanju graha. Grahijada počinje u 17 sati kod rakitovačke crkve sv. Jakoba.

Za subotu, 14. rujna, organizirana je 2. dječja smotra folklora, na kojoj će se predstaviti članovi dječje sekcije KUD-a ''Josip Čoklić'' i folklorne skupine iz susjednih općina i gradova. Nastupit će i mažoretkinje, a održat će se i natjecanje u ručnom runjenju kukuruza. Subotnja događanja najavljena su za 18 sati također kod crkve sv. Jakoba.

Nedjelja je rezervirana za nastup starijih folklornih skupina i natjecanje u runjenju kukuruza. Svečano otvorenje smotre folklora predviđeno je za 18 sati na pozornici kod crkve sv. Jakoba. Nakon nastupa folkloraša svi posjetitelji moći će uživati u glazbi Tamburaškog sastava Zlatni vez.

I ove godine, uz smotru folklora, organizirana je tradicionalna izložba i degustacija starinskih domaćih kolača i ručnog rada.

U slučaju kiše, satnica programa manifestacije Zlatne berbe ostaje nepromijenjena, a događaji se sele u Društveni dom.