GUNJA - redateljica Dalija Dozet u Gunji je održala filmsku radionicu, rujan 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
“MOJ SUPERHEROJ”

Dalija Dozet u Gunji je održala filmsku radionicu

GUNJA

Filmska redateljica Dalija Dozet održala je radionicu pod nazivom "Moj superheroj" u školskoj knjižnici Osnovne škole "Antun i Stjepan Radić" u Gunji, u sklopu projekta "Ruksak (pun) kulture", koji financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Radionica u trajanju od tri školska sata realizirana je kroz suradnju između školske knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić i nastavnice hrvatskog jezika Tamare Gutić Filipović, dok su polaznici radionice bili učenici 6.a i 6.c razreda, navode iz škole.

GUNJA - redateljica Dalija Dozet u Gunji je održala filmsku radionicu, rujan 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

“Radionica 'Moj superheroj' pružila je učenicima osnovna znanja o filmskom zanatu i profesijama, žanrovima i atmosferi. Polazeći od vlastite okoline i dječjih prava, kroz niz vježbi i grupni rad, učenici su kreirali osnovnu filmsku priču i svog autentičnog superheroja. Novostečene vještine i svoje dosadašnje gledališno iskustvo učenici su u konačnici prezentirali izradom filmskog plakata koji je vizualno predstavio njihovu originalnu filmsku priču i atmosferu budućeg filma.

Učenici su uživali u trosatnom druženju s redateljicom i vesele se naučeno primijeniti u pisanju osobnih filmskih priča (od ideje do premijere)”, prenosi voditeljica filmske družine Anita Tufekčić u gunjanskoj osnovnoj školi.