Petar Žarković
30.8.2024., 19:24
OŠ SLATINA I E-TVINNING

Nastavnice dobile oznake kvalitete

Za projekte su nagrađene M. Crnković, S. Dupan, H. Roštaš, K. Som, J. Varga i B. Vidović Volenik

SLATINA

Zahvaljujući entuzijazmu, vrijednom radu i posvećenosti svome pozivu, nastavnice Industrijsko-obrtničke škole Slatina postigle su još jedan u nizu svojih uspjeha. Naime, tijekom kolovoza šest nastavnica dobilo je Nacionalne oznake kvalitete za sudjelovanje u trima eTwinningovim projektima u školskoj godini 2023./2024.

Riječ je o projektima "EuroTwinning", "Novac" i "Budi uljudan/uljudna, budi uzor – bonton za generacije Z i alfa", koje su provodile od rujna 2023. do lipnja 2024. godine, a koji su bili ispunjeni nizom raznolikih, kreativnih i poučnih aktivnosti s ciljem razvoja učeničkih znanja i vještina, poticanja empatije i kritičkoga stava te suradnje s učenicima i nastavnicima drugih hrvatskih i inozemnih škola.

Ilustracija

Projekt "EuroTwinning" povezao je znanstveni pristup (matematiku, kemiju i biologiju) i nogomet pa su se učenici pripremili i za kvalitetnije praćenje Europskoga prvenstva u nogometu 2024., a za sudjelovanje programskim jezikom Nexthink Query Language (NQL) u tom projektu nagrađene su nastavnice Melita Crnković i Barbara Vidović Volenik. U sklopu projekta učenici IOŠ-a Slatina u pratnji nastavnica posjetili su i nogometnu utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Armenije, odigranu u zagrebačkome Maksimiru u studenome prošle godine.

Za projekt "Novac" s temom financijske pismenosti NQL je dobila nastavnica, autorica projekta, Ksenija Som. Tim su projektnim aktivnostima učenici osvijestili važnost i načine štednje te posljedice pretjerane potrošnje, a shvatili su i utjecaj inflacije na vrijednost novca.

Projektom "Budi uljudan/uljudna, budi uzor – bonton za generacije Z i alfa" učenici su osvještavali norme primjerenoga ponašanja u internetskoj komunikaciji, pri aktivnostima na otvorenom, u komunikaciji s osobama s invaliditetom te pri sudjelovanju u sportskim aktivnostima. Nacionalnim oznakama kvalitete za provođenje projektnih aktivnosti nagrađene su Melita Crnković, Svjetlana Dupan, Ksenija Som, Jasna Varga, Barbara Vidović Volenik te Helena Roštaš, autorica i koordinatorica projekta.